Olej je vyrobený z pálivej červenej papriky – feferónky a je účinný pri radikulitíde, myozitíde, neuralgii, reume a bolestiach kĺbov.
Pálivý feferónkový olej má stimulačný účinok: rozširuje kapiláry, zvyšuje krvný obeh v hornej časti pokožky, zlepšuje metabolizmus vitamínov a aktivuje regeneračné procesy pokožky.
Na prípravu feferónkového oleja budete potrebovať:
- 10 ks čerstvej pálivej feferónky
- 2 poháre olivového oleja lisovaného za studena
- sklenená nádoba s objemom 1 liter
Príprava:
Feferónky umyjeme, odrežeme časť, kde sa nachádza stopka a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vznikne vám asi jeden pohár mletej zmesi. Preložíme do čistej sklenenej nádoby a zalejeme olejom. Nechajte na tmavom mieste (napríklad v spodnej časti kuchynskej linky).
Po 7 dňoch preceďte obsah cez gázu alebo plastové sitko.
Použitú paprikovú zmes môžete nechať v chladničke a použiť ako prídavok k jedlu.
Použitie:
Olej si najskôr potierajte niekoľkokrát denne, keď máte bolesti kĺbov alebo iných častí tela. Po natrení oleja na nohy si oblečte teplé ponožky alebo pančuchy.
Vždy zahrejte časti tela, ktoré si natriete paprikovým olejom, v závislosti od miesta bolesti – ruky, krk, chrbát. Po nanesení oleja pocítite na pokožke pálenie, ale bude to znesiteľné, ba až príjemné, pretože olej pokožku hĺbkovo zahreje, no bez toho, aby spôsobil popáleniny.
Postupom času môžete znížiť intenzitu nanášania oleja. Po mesiaci alebo dvoch môžete procedúru robiť raz týždenne, ak vás občas potrápia bolesti kĺbov v dôsledku zmien poveternostných podmienok.
Olej skladujte na tmavom mieste.
Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply