VEĽKONOČNÁ ROLÁDA SO ŽELÉ! Jemná a lahodná – každý si pýta recept…

INGREDIENCIE

Piškótový plát

  • 5 veľkých vajec
  • 0,5 šálky cukru
  • 3/4 šálky polohrubej  múky
  • pol lyžičky prášku do pečiva

Krém

  • 5oo ml smotany 36%
  • 500 g syra mascarpone
  • asi 5 lyžíc práškového cukru

Ešte potrebujeme

  • 1 balíček želatín ( napríklad jahoda )

(Používam 250ml šálku)

Deň vopred večer si pripravíme želé – želé si pripravíme podľa návodu na obale. Nalejeme do obdĺžnikovej formy alebo misky, necháme vychladnúť a dáme stuhnúť do chladničky.

Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh. Po jednom prišľaháme žĺtka. Nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva.

Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20 minút.

Ešte teplý plát prenesieme na čistú utierku, stiahneme papier na pečenie, papier na pečenie necháme položený na piškótovom pláte a spolu s utierkou zvinieme.

Smotanu vyšľaháme s cukrom do tuha, primiešame mascarpone a dobre vymiešame.
Do krému môžete pridať trochu rozpustenej želatíny (asi 1 polievkovú lyžicu na 100 ml), aby zostal tuhý.

Trochu krému si odložíme bokom na ozdobu. Stuhnuté želé nakrájame na pásiky.

Vychladnutý piškótový plát opatrne rozvinieme, odstránime papier na pečenie. Natrieme krémom. Na kraj plátu uložíme želé a zvinieme do rolády.

Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky na 1-2 hodiny. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*