FALOŠNÉ TIRAMISU bez vajec! Úžasný dezert bez pečenia, ktorý je hotový behom chvíle…

Stačí urobiť hmotu a natrieť sušienkami a je to hotové. Vrelo odporúčam, jednoduchý, chutný, na pohľad pekný koláčik, ktorý zvládne každý.

INGREDIENCIE

(Používam 250 ml pohár)

 Krém

  • 200 g masla
  • 1 kg jemného krémového tvarohu
  • 1 pohár mlieka 250 ml
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 polievková lyžica zemiakového škrobu ( Solamyl, Gustin)
  • 2 smotanové alebo vanilkové pudingy bez cukru, každý po 40g

Ešte potrebujeme

  • okrúhle piškóty cca 700g
  • kakao na posypanie koláča

KÁVA NA MÁČANIE PIŠKÓT

  • 2 polievkové lyžice instantnej kávy
  • 300 ml horúcej  vody

Kávu zalejeme vodou a premiešame, necháme mierne vychladnúť.

V miske zmiešame 250 ml mlieka, 2 smotanové pudingy bez cukru  a zemiakový škrob.

Do hrnca dáme maslo a cukor, pomaly zahrievame, kým sa všetko rozpustí, všetko dôkladne premiešame.

Potom pridáme tvaroh – dôkladne vymiešame s maslom a cukrom a pridáme 3 vajcia – premiešame – najlepšie vareškou.

Trochu zvýšime oheň a do tvarohovej hmoty nalejeme rozmiešané  pudingy a mlieko – dôkladne premiešame a za stáleho miešania  varíme, kým hmota nezhustne.

Tvarohovú hmotu odložte na 10 minút, aby mierne vychladla.

Prvú vrstvu sušienok  namočíme do kávy a uložíme na dno formy. ( nenamáčame príliš dlho, príliš zmäknú).

Na prvú vrstvu piškót dáme 1/3 tvarohového krému, zarovnáme a pridáme druhú vrstvu piškót namočených v káve, na to navrstvíme  druhú vrstvu krému, tretiu vrstvu piškót, a tretia vrstva krému a nakoniec štvrtá vrstva piškót namočených v káve.

Takže máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy tvarohového krému.

Nakoniec cheesecake posypeme kakaom.

Vložte do chladničky, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*