Výborný koláčik, ktorý my podávame aj ako zákusok. Je jednoduchý a výborný. Tento krém používali aj vo veľmi dobrej cukrárni u nás v Košiciach, ide teda skutočne o veľkú lahôdku.
Potrebujeme:
Cesto:
1 balíček prášku do pečiva
100 g cukru
100 ml vody
200 ml oleja
2 lyžice kakaa
3 vajcia
150 g hladkej múky
Krém:
cukor, rum,
2 kelímky kyslej smotany
2 kelímky nátierkového masla mascarpone
1 – 2 tégliky smotany na šľahanie
Na ozdobu:
horká čokoláda
Postup:
Vajcia si rozdelíme na bielka a žĺtka. Cukor, múku, kakao, prášok do pečiva, olej, vodu a žĺtky dôkladne zamiešame. Z bielkov ušľaháme tuhý sneh, ktorý zľahka zapracujeme do základu cesta. Cesto nalejeme na plech vyložený papierom na pečenie a pečieme v rúre vyhriatej na 180 stupňov, kým cesto nie je upečené – otestujeme špáradlom. Upečený korpus necháme vychladnúť.
Kyslú smotanu si zľahka našľaháme s nátierkovým maslom. Podľa chuti pridáme cukor, rum. Jednu až dve smotany ušľaháme s vanilkovým cukrom a opatrne vmiešame do krému. Krém natrieme na vychladený korpus a posypeme strúhanou čokoládou. Podávame vychladne.
Želáme vám dobrú chuť!
Zdieľajte tento skvelý recept na tento vysoko návykový koláčik aj so svojimi priateľmi! Určite si tiež radi pochutnajú!
zdroj: mimibazar
Leave a Reply