Ingrediencie:
- 1 balíček väčších tortových oblátok
- 300 + 300 g cukor
- 250 g margarín
- 350 g nahrubo nasekané vlašské orechy
- 4 vajcia
Postup:
Vajcia vyšľaháme s 300 g cukru.
Do hlbokej panvice dáme 300 g cukru, zahrievame ale nemiešame, len občas potrasieme panvicou. Necháme skaramelizovať. Pridáme malý kúsok margarínu a necháme ho rozpustiť, až teraz karamel môžeme začať miešať a pridáme zvyšný margarín.
Postupne za stáleho miešania pridáme vyšľahané vajcia, keď sa vaječná zmes začne zrážať, primiešame nahrubo nasekané orechy.
Všetko spolu miešame ešte asi 5 až 10 minút. Zmes necháme mierne vychladnúť.
Vychladnutú zmes navrstvíme na oblátku, zarovnáme. Zakryjeme druhou oblátkou a zaťažíme, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply