Jemné FAŠIANGOVÉ ŠIŠKY! Najlepší recept, aký sme vyskúšali…

Na konci príspevku nájdete videorecept, podľa ktorého môžete postupovať.

Ingrediencie:

  • 500 g polohrubej múky
  • 400 ml vlažného mlieka
  • 40 g čerstvého droždia
  • 2 žĺtky
  • 50 g  zmäknutého  masla
  • 50 g cukru
  • 2 štipky soli
  • kôra z ½  bio  citróna (nastrúhaná) alebo štipka sušenej citrónovej kôry
  • 20 ml rumu (alebo iného alkoholu s obsahom nad 35 %)

Postup:

Droždie rozpustíme vo vlažnom mlieku s lyžičkou cukru a necháme vzísť kvások. Do misy preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, citrónovú kôru a žĺtky. Prilejeme kvások a rum, pridáme mäkké maslo a vypracujeme hladké cesto. Cesto necháme prikryté kysnúť asi 45 – 60 minút, kým zdvojnásobí objem.

Vykysnuté cesto rozvaľkáme na hrúbku asi 1,5 cm a vykrajujeme šišky. Šišky necháme pod utierkou kysnúť ešte 15 – 20 minút.

Smažíme v rozpálenom oleji pri strednej teplote. Po usmažení ich necháme odkvapkať na papierovej utierke a posypeme práškovým cukrom. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*