
Mäsové guľky pečené v rúre.
Veľkou výhodou mäsových guliek pečených v rúre je to, že pri ich príprave nemusíte stáť pri panvici, nenasiaknu olejom a podľa nás sú takto oveľa chutnejšie. A nebojte sa – suché určite nebudú!
Ingrediencie:
- cca 1 kg čerstvého mletého bravčového mäsa (ideálne zo stehna)
- soľ (podľa chuti)
- mletá červená paprika (podľa chuti)
- mleté čierne korenie (podľa chuti)
- 1 stredná cibuľa
- 4 strúčiky cesnaku
- 3 suché rožky
- 3 vajcia
- trochu oleja na postriekanie
- voliteľné: 100 g nastrúhaného syra.
Postup:
Mleté mäso vložte do veľkej misy. Dochutíme soľou, červenou paprikou a čiernym korením. Cibuľu a cesnak nastrúhame a pridáme k mäsu. Rožky namočíme do vody, dobre ich vyžmýkame a rozmrvíme do zmesi.
Pridáme vajcia.
Všetko dôkladne premiešame – najprv mäso so suchým korením a zeleninou,( môžeme pridať nastrúhaný syr) potom s rožkami a nakoniec s vajíčkami. Strúhanku pridávame len vtedy, ak robíme väčšie guľky a potrebujeme tuhšiu konzistenciu.
Z hotovej zmesi formujeme guľky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie (napr. 4 × 5 kúskov).
Každú guľku mierne sploštíme dlaňou a vrch postriekame olejom.
Pečieme v predhriatej rúre pri 190 °C s ventilátorom približne 30 minút – alebo kým nie sú guľky krásne zlatisté a upečené. Dĺžka pečenia sa môže mierne líšiť podľa veľkosti guliek a vašich preferencií.
Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply