Recept na mäsové guľky pečené v rúre, takto oveľa jednoduchšie.

Mäsové guľky pečené v rúre.

Veľkou výhodou mäsových guliek pečených v rúre je to, že pri ich príprave nemusíte stáť pri panvici, nenasiaknu olejom a podľa nás sú takto oveľa chutnejšie. A nebojte sa – suché určite nebudú!

Ingrediencie:

  • cca 1 kg čerstvého mletého bravčového mäsa (ideálne zo stehna)
  • soľ (podľa chuti)
  • mletá červená paprika (podľa chuti)
  • mleté čierne korenie (podľa chuti)
  • 1 stredná cibuľa
  • 4 strúčiky cesnaku
  • 3 suché rožky
  • 3 vajcia
  • trochu oleja na postriekanie
  • voliteľné: 100 g nastrúhaného syra.

Postup:

Mleté mäso vložte do veľkej misy. Dochutíme soľou, červenou paprikou a čiernym korením. Cibuľu a cesnak nastrúhame a pridáme k mäsu. Rožky namočíme do vody, dobre ich vyžmýkame a rozmrvíme do zmesi.

Pridáme vajcia.

Všetko dôkladne premiešame – najprv mäso so suchým korením a zeleninou,( môžeme pridať nastrúhaný syr) potom s rožkami a nakoniec s vajíčkami. Strúhanku pridávame len vtedy, ak robíme väčšie guľky a potrebujeme tuhšiu konzistenciu.

Z hotovej zmesi formujeme guľky a ukladáme ich na plech vystlaný papierom na pečenie (napr. 4 × 5 kúskov).

Každú guľku mierne sploštíme dlaňou a vrch postriekame olejom.

Pečieme v predhriatej rúre pri  190 °C s ventilátorom približne 30 minút – alebo kým nie sú guľky krásne zlatisté a upečené. Dĺžka pečenia sa môže mierne líšiť podľa veľkosti guliek a vašich preferencií.

Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*