Kuracie gratinované prsia so zeleninou a slaninkou.

Ak hľadáte rýchly a chutný obed, ktorý poteší celú rodinu, tento zapekaný kurací pekáč s horčicou, slaninou a syrom je ideálnou voľbou. Kombinácia šťavnatého mäsa, pikantnej zeleniny a jemnej smotanovej chuti vás dostane hneď pri prvom súste.

Ingrediencie:

  • 4 plátky kuracích pŕs
  • 2 papriky (čerstvé)
  • 1 paprika (na dochutenie)
  • 2 feferónky
  • 2 jarné cibuľky
  • 8 plátkov slaniny
  • 4 plátky šunky
  • 20 dkg strúhaného syra (napr. Trappist)
  • 2 PL horčice
  • 4 dl kyslej smotany
  • soľ
  • mleté biele korenie
  • korenie na hydinu
  • olej na varenie

Postup prípravy:

Papriky (žltú aj pálivú kalifornskú) a jarnú cibuľku nakrájame na plátky.

Kuracie prsia si pozdĺžne narežeme a roztlačíme na tenšie plátky. Osolíme ich, okoreníme bielym korením a korením na hydinu.

Mäso uložíme do olejom vymasteného pekáča a každý plátok potrieme horčicou. Na vrch mäsa rozložíme plátky slaniny, nakrájané papriky a jarnú cibuľku.

Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–40 minút, kým povrch pekne nezhnedne.

Po upečení každý kúsok obložíme plátkom šunky, potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom (napr. Trappist).

Vložíme späť do rúry na niekoľko minút, aby sa syr rozpustil a jemne zapiekol.

Tip na servírovanie:

Podávame so zeleninovou ryžou alebo čerstvým šalátom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*