
Ak hľadáte rýchly a chutný obed, ktorý poteší celú rodinu, tento zapekaný kurací pekáč s horčicou, slaninou a syrom je ideálnou voľbou. Kombinácia šťavnatého mäsa, pikantnej zeleniny a jemnej smotanovej chuti vás dostane hneď pri prvom súste.
Ingrediencie:
- 4 plátky kuracích pŕs
- 2 papriky (čerstvé)
- 1 paprika (na dochutenie)
- 2 feferónky
- 2 jarné cibuľky
- 8 plátkov slaniny
- 4 plátky šunky
- 20 dkg strúhaného syra (napr. Trappist)
- 2 PL horčice
- 4 dl kyslej smotany
- soľ
- mleté biele korenie
- korenie na hydinu
- olej na varenie
Postup prípravy:
Papriky (žltú aj pálivú kalifornskú) a jarnú cibuľku nakrájame na plátky.
Kuracie prsia si pozdĺžne narežeme a roztlačíme na tenšie plátky. Osolíme ich, okoreníme bielym korením a korením na hydinu.
Mäso uložíme do olejom vymasteného pekáča a každý plátok potrieme horčicou. Na vrch mäsa rozložíme plátky slaniny, nakrájané papriky a jarnú cibuľku.
Pečieme v predhriatej rúre na 180 °C približne 35–40 minút, kým povrch pekne nezhnedne.
Po upečení každý kúsok obložíme plátkom šunky, potrieme kyslou smotanou a posypeme strúhaným syrom (napr. Trappist).
Vložíme späť do rúry na niekoľko minút, aby sa syr rozpustil a jemne zapiekol.
Tip na servírovanie:
Podávame so zeleninovou ryžou alebo čerstvým šalátom.
Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply