KRÉM ŽERBO V POHÁRI!

Tento dezert inšpirovaný známym koláčom Jerboa (Zerbó) je mimoriadne chutný a navyše návykový. Spojenie čokolády s rumovou arómou, vlašských orechov a marhuľového džemu vytvára neodolateľnú kombináciu. Príprava je jednoduchá a výsledok poteší každého maškrtníka.

Suroviny (na 2 porcie).

  • 1 tabuľka horkej čokolády (100 g)
  • ½ hrnčeka mlieka (1,25 dl)
  • 1 kopcovitá PL kukuričného škrobu
  • 1 štipka soli
  • 2–3 ČL rumovej arómy
  • 5–6 kúskov koláča Zerbó (alebo):
    • 50 g opečených, nasekaných vlašských orechov
    • 50 g maslových sušienok
  • 3–4 PL marhuľového džemu

Poznámka: Použitý hrnček má objem 2,5 dl.

Postup:

Príprava základnej vrstvy:

Ak máte koláč Zerbó, nakrájajte ho na kúsky alebo rozdrvte vidličkou.

Ak koláč nemáte, opečte vlašské orechy a nasekajte ich nahrubo. Sušienky pomeľte, postrúhajte alebo rozdrvte na menšie kúsky.

Vrstvenie do pohárov:

Na dno dvoch dezertných pohárov navrstvite buď kúsky koláča Zerbó, alebo striedavo rozdrvené sušienky a orechy.

Príprava čokoládového krému:

V hrnci metličkou premiešajte mlieko, kukuričný škrob a štipku soli. Za stáleho miešania zohrievajte na miernom ohni, až kým zmes nezačne hustnúť.

Pridajte nalámanú čokoládu a rumovú arómu, miešajte, kým sa čokoláda úplne neroztopí a krém nebude hladký.

Zostavenie dezertu:

Na vrstvu omrviniek nalejte niekoľko lyžíc horúceho čokoládového krému.

Pokvapkajte marhuľovým džemom.

Vrstvenie opakujte: omrvinky, čokoláda, džem.

Na záver posypte trochou omrviniek a ozdobte podľa vlastnej chuti.

Tip.

Podávajte mierne teplé alebo nechajte vychladiť v chladničke. Výborne chutí aj po niekoľkých hodinách, keď sa chute prepoja.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*