JEDNODUCHÝ CESTOVINOVÝ ŠALÁT.

Tento cestovinový šalát patrí medzi moje obľúbené – je rýchly, jednoduchý a dá sa pripraviť na tisíc spôsobov podľa toho, čo máte doma. Základom sú cestoviny uvarené al dente, krémová omáčka z majonézy a kyslej smotany, farebné kúsky papriky, syr a klobása. Všetko spolu vytvára skvelú chuťovú kombináciu.

📏 Používajte klasický hrnček s objemom 2,5 dl.

Ingrediencie na omáčku.

  • 1 hrnček majonézy
  • 1 kopcovitý hrnček kyslej smotany (cca 280 g)
  • 1 čajová lyžička soli
  • ½ čajovej lyžičky mletého čierneho korenia
  • šťava zo ¼ citróna
  • ½ polievkovej lyžice horčice

Ingrediencie na šalát.

  • 250 g cestovín (napr. penne)
  • 1–2 veľké papriky (najlepšie farebné), nakrájané na kocky
  • 100–150 g tvrdého syra, nakrájaného na kocky
  • 4 klobásy, nakrájané na kolieska ( salámy alebo šunky)
  • voliteľne: červená cibuľa alebo iné druhy paprík podľa chuti
  • 1–2 čajové lyžičky soli na osolenie vody na varenie cestovín

Postup:

Cestoviny uvarte v dostatočnom množstve osolenej vody al dente – nesmú sa rozvariť. Počas varenia ich občas premiešajte. Po uvarení cestoviny dôkladne sceďte a nechajte vychladnúť.

V miske si pripravte omáčku – zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, soľ, korenie, citrónovú šťavu a horčicu. Do veľkej misy dajte vychladnuté cestoviny, pridajte nakrájanú papriku, syr, klobásu (a voliteľne cibuľu). Zalejte omáčkou a všetko dôkladne premiešajte.

Nechajte odstáť v chladničke aspoň 1–2 hodiny, aby sa chute prepojili.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*