
Bleskový čerešňový koláč v hrnčeku.
Nadýchaný kakaový piškót s čerešňami – lacný, jednoduchý, rýchly a veľmi sýty. Pripravíte ho raz-dva a určite si ho zamilujete!
Mierka: Používa sa bežný hrnček s objemom 2,5 dl (250 ml).
Ingrediencie:
- 2 vajcia
- 1 a 1/4 hrnčeka kryštálového cukru (cca 200 g)
- 3 hrnčeky hladkej bielej múky (cca 375 g)
- 1/3 hrnčeka holandského kakaového prášku (cca 30–40 g)
- 1 a 1/4 hrnčeka mlieka (cca 300 ml)
- 1 balíček prášku do pečiva (10 g)
- 6 PL tuku alebo margarínu izbovej teploty (cca 2 vrchovato naplnené drevené lyžice)
- vykôstkované čerešne (čím viac, tým lepšie)
Postup:
Rúru predhrejte na 200 °C. V miske dôkladne premiešajte všetky suroviny okrem čerešní. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom/maslom.
Na vrch bohato rozložte vykôstkované čerešne – čím hustejšie, tým lepšie.
Pečte približne 20–25 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá. Nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.
Tip:
Tento koláč môžete pripraviť aj s iným ovocím – výborne sa hodia višne, ríbezle či marhule.
Dobrú chuť!
Leave a Reply