Jednoduchý čerešňový hrnčekový koláč.

Bleskový čerešňový koláč v hrnčeku.

Nadýchaný kakaový piškót s čerešňami – lacný, jednoduchý, rýchly a veľmi sýty. Pripravíte ho raz-dva a určite si ho zamilujete!

Mierka: Používa sa bežný hrnček s objemom 2,5 dl (250 ml).

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 1 a 1/4 hrnčeka kryštálového cukru (cca 200 g)
  • 3 hrnčeky hladkej bielej múky (cca 375 g)
  • 1/3 hrnčeka holandského kakaového prášku (cca 30–40 g)
  • 1 a 1/4 hrnčeka mlieka (cca 300 ml)
  • 1 balíček prášku do pečiva (10 g)
  • 6 PL tuku alebo margarínu izbovej teploty (cca 2 vrchovato naplnené drevené lyžice)
  • vykôstkované čerešne (čím viac, tým lepšie)

Postup:

Rúru predhrejte na 200 °C. V miske dôkladne premiešajte všetky suroviny okrem čerešní. Cesto vylejte na plech vystlaný papierom na pečenie alebo vymastený tukom/maslom.

Na vrch bohato rozložte vykôstkované čerešne – čím hustejšie, tým lepšie.

Pečte približne 20–25 minút, alebo kým špajdľa zapichnutá do stredu nevyjde suchá. Nechajte vychladnúť, nakrájajte a podávajte.

Tip:

Tento koláč môžete pripraviť aj s iným ovocím – výborne sa hodia višne, ríbezle či marhule.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*