
Božské orechové rezy, ktoré nesmú chýbať na sviatočnom stole.
Čokoládovo-orechové rezy.
Ingrediencie (na plech 20 × 30 cm):
Cesto:
- 220 g hladkej múky
- 120 g cukru
- 150 g masla alebo margarínu
- 3 žĺtky
- štipka soli
- ½ čajovej lyžičky prášku do pečiva
Náplň:
- 200 g mletých vlašských orechov
- 2 PL kakaového prášku
- 1 ČL prášku na čokoládový puding
- 100 g nasekanej alebo strúhanej čokolády
- ½ ČL prášku do pečiva
- 200 g kyslej smotany
- 1 fľaštička rumovej arómy
- 3 bielky
- 150 g cukru
- štipka soli
- približne 4 PL marhuľového džemu
Krém navrch:
- 300 ml mlieka
- 1 ČL vanilkového pudingového prášku
- 3 PL cukru
- 150 g mäkkého masla alebo margarínu
Postup:
1. Príprava cesta:
Predhrejte rúru na 180 °C. Plech vysteľte papierom na pečenie.
Žĺtky, cukor, mäkké maslo/margarín a štipku soli vyšľahajte do peny. Pridajte múku s práškom do pečiva a dobre premiešajte. Cesto ručne spracujte a rovnomerne roztlačte do pripravenej formy. Potrite ho marhuľovým džemom.
2. Príprava náplne:
V miske zmiešajte mleté orechy, pudingový a kakaový prášok, čokoládu a prášok do pečiva. Pridajte kyslú smotanu a rumovú arómu, premiešajte. Z bielkov a cukru vyšľahajte tuhý sneh a zľahka doň ručne vmiešajte orechovo-čokoládovú zmes.
Náplň rovnomerne rozotrite na cesto. Pečte približne 40 minút.
3.Krém navrch:.
V mlieku rozmiešajte cukor a pudingový prášok, uvarte hustý puding. Ešte teplý ho zašľahajte do mäkkého masla alebo margarínu. Krém natrite na vychladnutý koláč.
Na záver môžete povrch ozdobiť koláčovými omrvinkami alebo strúhanou čokoládou.
Dobrú chuť!
Leave a Reply