
Hľadáte ľahký, zdravý a neuveriteľne chutný recept na letné dni? Vyskúšajte tieto chrumkavé cuketové placky so sviežou zeleninovou omáčkou – hotové za pár minút a plné chuti!
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať.
Zdravý obed za pár minút: cuketové placky so zeleninovou omáčkou.
Ingrediencie:
Na placky:
- 2 cukety
- 5 vajec
- 70 g parmezánu
- 70 g hladkej múky
- 100 g strúhanky
- Soľ podľa chuti
- Čierne korenie podľa chuti
- Sušená petržlenová vňať
- Mletá sladká paprika
- Olivový olej na vyprážanie
Na omáčku:
- 1 červená cibuľa
- 1 paprika
- 250 ml nakrájaných paradajok (napr. z konzervy)
- 3 strúčiky cesnaku
- Soľ podľa chuti
- Štipka cukru
- Kôpor (čerstvý alebo sušený)
- Olivový olej
Postup:
Príprava cukety:
Cukety nastrúhajte, jemne osoľte a nechajte 15 minút odstáť. Potom ich dôkladne vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
Príprava cesta:
V miske rozšľahajte vajcia, pridajte parmezán, múku, strúhanku a koreniny (soľ, čierne korenie, sušenú petržlenovú vňať, papriku). Pridajte vyžmýkanú cuketu a dobre premiešajte.
Vyprážanie placiek:
Ruky si navlhčite a formujte placky.
Každú placku obaľte v múke a potom ju ponorte do vaječnej zmesi.
Smažte na olivovom oleji na strednom ohni približne 5 minút z jednej strany, potom otočte a smažte ešte 2 minúty z druhej strany, kým budú zlatisté.
Príprava omáčky:
Na olivovom oleji orestujte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu asi 2 minúty. Pridajte nakrájanú papriku a smažte ďalšie 2 minúty.
Pridajte nakrájané paradajky, osoľte, pridajte štipku cukru a varte 5–7 minút. Na záver pridajte prelisovaný cesnak a kôpor. Dobre premiešajte a ešte krátko prehrejte.
Podávajte teplé cuketové placky s teplou zeleninovou omáčkou. Dobrú chuť! 🥒🍅
Leave a Reply