
Táto ľahká a chutná zeleninová roláda so špenátovou plnkou je skvelou voľbou na obed, večeru aj ako originálne pohostenie. Pripravíte ju jednoducho z bežne dostupných surovín a výsledok prekvapí aj náročnejších stravníkov.
Na konci receptu nájdete video, podľa ktorého môžete postupovať!
Chrumkavé cukety s náplňou! Obľúbený recept mojich vnúčat!
Ingrediencie na rolku:
- 3 malé cukety (cca 600 g)
- 1/2 ČL soli
- 2 vajcia
- 1/4 ČL provensálskych byliniek
- 1/4 ČL mletej červenej papriky
- 1 mrkva
- 1 červená cibuľa
- hrsť petržlenovej vňate
- 3 PL hladkej múky
Postup:
Cukety nastrúhajte nahrubo, pridajte soľ a nechajte postáť 5 minút. Potom zmes dôkladne vyžmýkajte, aby ste odstránili prebytočnú vodu.
Pridajte vajcia, bylinky, papriku, nastrúhanú mrkvu, nadrobno nakrájanú cibuľu, nasekaný petržlen a múku. Dobre premiešajte.
Cesto rozotrite na plech vystlaný papierom na pečenie a pečte pri 180 °C asi 30 minút.
Plnka:
- 150 g čerstvého špenátu
- štipka soli
- 3 PL smotanového syra
- 1/8 ČL mletého čierneho korenia
- 1 strúčik cesnaku (pretlačený)
- 50 g strúhaného syra
- 1 vajce
- 3 PL strúhanky
Postup:
Na troche olivového oleja a masla krátko poduste špenát so štipkou soli, kým nezvädne.
Nechajte mierne vychladnúť, potom pridajte smotanový syr, čierne korenie, cesnak, nastrúhaný syr, vajce a strúhanku. Všetko dobre premiešajte.
Záverečná príprava:
Upečené cuketové cesto nechajte mierne vychladnúť, potom natrite pripravenou plnkou a zrolujte.
Pokvapkajte olivovým olejom a vložte do fritézy na horúci vzduch (air fryer) na 200 °C na 8 minút, alebo zapečte krátko v rúre dozlatista.
Dobrú chuť!
Leave a Reply