Vajíčková nátierka so šľahačkou.

Tento jemný vajíčkový krém s krupicou a cibuľkou je skvelou voľbou na výdatné raňajky či ľahkú večeru. Chutí ako od babičky – jednoducho, domácky a s láskou.

Vajíčkovo-krupicový krém so šľahačkou.

Ingrediencie:

  • 4–5 uvarených vajec
  • 1 veľká červená cibuľa
  • 200 g krupice
  • 3 PL kyslej smotany
  • 1–2 ČL horčice
  • ½ ČL soli
  • štipka mletého čierneho korenia

Postup:

Uvarené vajcia ošúpte a nastrúhajte na jemno. Červenú cibuľu nakrájajte na malé kocky. Obe suroviny si zatiaľ odložte bokom.

Do mixéra vložte krupicu, kyslú smotanu, horčicu, soľ a korenie. Mixujte dohladka. Ak sa vám zmes zdá príliš riedka, nezľaknite sa – v chladničke pekne zhustne.

Ochutnajte a podľa chuti pridajte ešte horčicu, soľ alebo korenie.

Hotový krém zmiešajte so strúhaným vajíčkom a cibuľou. Nechajte odležať v chladničke aspoň 30 minút, aby stuhol.

Podávajte vychladený – ideálne na chrumkavom toaste s horúcim čajom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*