Rizoto so slaninou a hráškom – gurmánske občerstvenie jednoduchou cestou! Lacné a chutné jedlo!

Rizoto so slaninou a hráškom.

Jednoduché, chutné a sýte jedlo za pár minút

Toto rizoto je skvelé ako samostatný chod, no výborne sa hodí aj ako príloha k mäsu. Lacné, rýchle a výnimočne chutné jedlo, ktoré si určite zamilujete.

Ingrediencie (na cca 4 porcie):

  • 1 cibuľa
  • 6 plátkov slaniny (väčších)
  • 300 g ryže
  • 1 liter vývaru (zeleninový alebo mäsový)
  • 100 g mrazeného zeleného hrášku
  • soľ a čierne korenie podľa chuti

Postup:

Slaninu nakrájajte na kúsky a opečte ju na panvici. Keď začne púšťať tuk, pridajte nadrobno nakrájanú cibuľu.

Spolu opekajte niekoľko minút, kým cibuľa nezmäkne a nezačne zlatnúť. Pridajte ryžu a dobre premiešajte, aby sa obalila v tuku.

Zalejte horúcim vývarom, prikryte a nechajte variť na miernom ohni približne 15 minút.

Potom pridajte mrazený hrášok, osoľte a okoreňte podľa chuti.

Pokračujte vo varení pod pokrievkou, kým ryža nezmäkne a neabsorbuje väčšinu tekutiny.

Tip na záver:

Podávajte teplé, posypané strúhaným syrom alebo s čerstvými bylinkami pre sviežejšiu chuť. Môžete podávať aj so slaninovým čipsom.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*