Stredomorský šalát z červenej repy s cesnakom a jogurtom! Stavíme sa, že ste ešte nikdy nič také neochutnali!

Jogurtový šalát z pečenej cvikly s cesnakom.

Cvikla je nielen chutná, ale aj mimoriadne zdravá – obsahuje železo, mangán, horčík, antioxidanty a vitamín B9. Šťava z červenej repy pomáha znižovať vysoký krvný tlak a podporuje činnosť srdcovo-cievneho systému. Ak vám cvikla doteraz nechutila, dajte jej šancu v tejto osviežujúcej a lahodnej podobe. Tento jednoduchý šalát vás môže príjemne prekvapiť!

Ingrediencie:

  • 4 stredne veľké cvikly
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 125 g bieleho jogurtu
  • 1 ČL medu
  • 1 PL olivového oleja
  • 2 PL nasekaného čerstvého kôpru
  • soľ podľa chuti
  • ocot podľa chuti

Postup:

Cviklu dobre umyte a zabaľte do alobalu. Pečte v rúre pri 200 °C približne 45–60 minút, kým nezmäkne. Po vychladnutí ju ošúpte a nakrájajte na kocky.

Nakrájanú cviklu dajte do misky, pridajte ocot, olivový olej, soľ a dobre premiešajte. Nechajte pár minút odležať, aby sa chute prepojili.

Medzitým prelisujte cesnak a zmiešajte ho s jogurtom, medom, kôprom a štipkou soli.

Jogurtový dressing prelejte cez cviklu, jemne premiešajte a podávajte vychladené.

Tip:

Šalát chutí skvele ako ľahká večera, príloha k mäsu alebo ako osviežujúca letná pochúťka.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*