Kôprová polievka s kyslou smotanou, obľúbená chuť leta! Osviežujúca, lahodná a veľmi jednoduchá na prípravu!

Kôprová polievka pre milovníkov korenín.

Tento recept je ako stvorený pre tých, ktorí zbožňujú výraznú chuť kôpru. Je jednoduchý, rýchly a chutný – samotná príprava polievky je rýchlejšia než fotenie hotového zátišia!

Ingrediencie:

  • 2 zväzky čerstvého kôpru
  • 1 malá červená cibuľa
  • 3 dl mlieka
  • 4 dl vody
  • 2 dl kyslej smotany (20 %)
  • 1 ČL ražnej múky
  • niekoľko PL masla alebo margarínu (napr. Rama)
  • bio zeleninové dochucovadlo
  • soľ podľa chuti
  • zeleninový vývar (prípadne aj kurací)
  • voliteľne: 4–5 PL uvarenej ryže

Postup:

Príprava základu:

Na masle (alebo margaríne) osmažte nadrobno nakrájanú červenú cibuľu. Pridajte nasekaný kôpor a krátko spolu orestujte, pričom neustále miešajte, aby sa nepripálil.

Pridanie tekutín:

Prilejte mlieko a následne vodu. Osoľte, pridajte bio zeleninové dochucovadlo a priveďte k varu.

Zahustenie:

V pohári zmiešajte väčšinu kyslej smotany s ražnou múkou a trochou vody – miešajte dohladka, aby nevznikli hrudky.

Dokončenie:

Do polievky pridajte vývar (a voliteľne aj predvarenú ryžu). Keď začne znovu vrieť, za stáleho miešania metličkou do nej vlejte pripravenú smotanovo-múčnu zmes. Krátko povarte a odstavte z ohňa.

Servírovanie:

Pri podávaní do taniera pridajte trochu zvyšnej kyslej smotany – vytvoria sa atraktívne „ostrovčeky“, ktoré polievku nielen ozdobia, ale aj zjemnia.

Tip na obmenu:

Polievku môžete podávať aj s maslovými knedľami alebo s chrumkavými opečenými kockami cesnakového chleba.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*