Originálne zapekané rezne so syrovou plnkou.

Tento recept pripravujem už 30 rokov a stále patrí medzi moje najobľúbenejšie. Je výbornou alternatívou ku klasickým mäsovým guľkám či kebabu. Tento jednoduchý recept vás určite nesklame – overený dlhoročnou praxou.

Ingrediencie (na 3 porcie):

  • 3 plátky mäsa (napr. bravčové karé alebo kuracie prsia)
  • 1 cibuľa
  • 2 varené zemiaky
  • 1 paradajka
  • 100 g strúhaného syra
  • 4 PL kyslej smotany alebo majonézy
  • 2 ČL horčice
  • 2 strúčiky cesnaku
  • Soľ, korenie, bylinky, obľúbené koreniny podľa chuti

Postup:

Príprava mäsa:

Mäso jemne naklepte, osoľte, okoreňte a nechajte aspoň 15 minút marinovať v koreninách.

Príprava zeleniny:

Cibuľu nakrájajte na krúžky, paradajku na tenké plátky. Cesnak prelisujte.

Zostavenie pokrmu:

Na plech vystlaný papierom na pečenie poukladajte cibuľové krúžky. Na cibuľu položte naklepané a ochutené mäso. Každý plátok potrite horčicou a poukladajte plátky paradajky. Paradajky potrite cesnakom, osoľte a okoreňte.

Na paradajky nastrúhajte uvarené zemiaky.

Zemiakovú vrstvu potrite smotanou alebo majonézou.

Pečenie:

Predhrejte rúru na 180 °C a pečte približne 40 minút.
Asi 5 minút pred dopečením posypte vrch strúhaným syrom a nechajte zapiecť do zlatista.

Tip:
Ak chcete zabrániť pripáleniu, prikryte plech alobalom a odstráňte ho 10–15 minút pred koncom pečenia.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*