Babičkin LENIVÝ KOLÁČ s jablkami! Je taký dobrý, že sa vždy zje celý plech…

Tento recept patrí medzi naše obľúbené! Je jednoduchý, rýchly a vždy sa zje celý plech…

Ingrediencie:

  • 4 vajcia,
  • 100 g tuku,
  • 100 g margarínu,
  • 150 g práškového cukru
  • 1 prášok do pečiva
  • citrónová kôra
  • 2 vanilkový cukor
  • 200 g hladkej múky
  • 1 hrnček mlieka
  • 600 g nastrúhaných jabĺk
  • cukor na jablká podľa chuti
  • 100 g ml. vlašské orechy
  • trochu škorice

Postup:

Tuk a margarín vyšľaháme s práškovým cukrom do peny, potom pridáme vajcia a spolu vyšľaháme, pridáme múku s práškom do pečiva, mlieko, vlašské orechy a citrónovú kôru, všetko dobre premiešame.

Jablká nastrúhame, pridáme cukor podľa chuti, necháme chvíľu postáť, potom vytlačíme šťavu, pridáme trochu škorice a vanilkový cukor.

Polovicu cesta  rozotrieme  na spodok vymasteného pekáča, potom naň poukladáme jablkovú náplň  a na vrch  rovnomerne uložíme  druhú polovicu cesta a pekne uhladíme.

Pečieme vo vyhriatej rúre  pri 185°C asi  40 minút. Upečený koláč posypeme  vanilkovým práškovým  cukrom.
Necháme  vychladnúť a nakrájame. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*