Babičkina VIANOČNÁ ROLÁDA s lekvárom a bohatým tvarohovým krémom! Každá návšteva si pýta recept…

Ingrediencie:

  • 4 vajcia
  • 90 g práškového cukru
  • 90 g polohr. múky
  • 0,5 balíka prášku do pečiva
  • 40 g masla
  • 250 g tvarohu alebo mascarpone
  • 250 ml smotany na šľahanie
  • 2 lyžice práškového cukru
  • 150 g slivkového lekváru
  • čokoládová poleva na ozdobu

Postup prípravy:

  • 1. Rúru predhrejeme na 200°C. Plech prikryjeme papierom na pečenie. Maslo rozpustíme a necháme vychladnúť.
  • 2. Vajcia rozšľahajte do peny, pridajte 75 gramov cukru a šľahajte ďalších 4 – 5 minút, kým nevznikne nadýchaná ľahká hmota. Tajomstvo nadýchanej piškóty spočíva práve v dlhom šľahaní vajec, hmota by mala byť veľmi vzdušná.
  • 3. V troch krokoch nasypeme múku zmiešanú s práškom do pečiva do vajec rozšľahaných s cukrom, zatiaľ čo jemne miešame gumovou stierkou. Po pridaní múky nalejeme do cesta rozpustené maslo a jemne premiešame.
  • 4. Cesto vylejeme na plech, vyhladíme po celej ploche. Pečieme do zlatista 10 – 12 minút.
  • 5. Hotovú piškótu vyberte z plechu, posypte práškovým cukrom, potom vrchnú stranu otočte na čistú utierku, opatrne stiahnite papier. Zviňte do rolky a nechajte úplne vychladnúť.
  • 6. Ak je to potrebné, orežte okraje piškóty tak, aby boli rovné. Natrieme slivkový lekvár v tenkej vrstve.
  • 7. Krém: Do misy si dáme tvaroh alebo mascarpone a zalejeme studenou smotanou. Šľaháme do nadýchanej hmoty, pridáme podľa chuti cukor..
  • 8. Na slivkovú plnku natrite tvarohový krém bez toho, aby ste presiahli okraje. Na jednej krátkej strane urobte krémovú vrstvu hrubšiu ako inde, aby bolo v strede rolády veľa plnky. Zrolujte roládu z dlhej strany . v prípade potreby si pomôžte utierkou. Rolku zabalíme do fólie a vložíme do chladničky švom nadol.
  • 9. Roládu potom podľa fantázie buď polejeme čokoládovou polevou , alebo posypeme práškovým cukrom a dozdobíme ovocím..

Prajeme príjemné pečenie a dobrú chuť 🙂

Nezabudnite tento krásny recept zdieľať aj so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*