Babkin krémeš! Neodolateľne dobrý a každý si pýta recept…

Je to veľmi lahodná a veľmi jednoduchá pochúťka a navyše úžasne vyzerá…

Ingrediencie:

Cesto:

  • 8 bielkov
  • 8 lyžíc cukru
  • 8 lyžíc polohrubej  múky
  • 1 balíček prášku do pečiva

Bielka  s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne primiešame do snehu.

Pečieme vo vyhriate rúre na plechu na papieri na pečenie pri 175°C asi 15 minút. do ružová. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.

Krém:

  • 8 žĺtkov
  • 4 polievkové lyžice cukru
  • 5 lyžíc  hrubej múky
  • 4 dl mlieka
  • 250 g masla
  • 150 g práškového cukru

Mlieko zmiešame s 4 PL cukru, žĺtkami a múkou, za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutým krémom, dobre vymiešame.

Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý plát, a odložíme do chladničky  na 2-3 hodiny stuhnúť.

  • 250 ml smotany na šľahanie ( hulala, MillacGold, smotanový krém)
  • kakaový prášok ( Granko)

Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku ( do obyčajnej smotany použijeme aj stužovač šľahačky, do Hulala a MillacGold ho nepotrebujeme)

Tuhú šľahačku natrieme na stuhnutý koláč, zarovnáme a posypeme kakaovým práškom. Dobrú chuť.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*