Je to veľmi lahodná a veľmi jednoduchá pochúťka a navyše úžasne vyzerá…
Ingrediencie:
Cesto:
- 8 bielkov
- 8 lyžíc cukru
- 8 lyžíc polohrubej múky
- 1 balíček prášku do pečiva
Bielka s cukrom vyšľaháme na tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne primiešame do snehu.
Pečieme vo vyhriate rúre na plechu na papieri na pečenie pri 175°C asi 15 minút. do ružová. Necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Krém:
- 8 žĺtkov
- 4 polievkové lyžice cukru
- 5 lyžíc hrubej múky
- 4 dl mlieka
- 250 g masla
- 150 g práškového cukru
Mlieko zmiešame s 4 PL cukru, žĺtkami a múkou, za stáleho miešania privedieme do varu a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť.
Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutým krémom, dobre vymiešame.
Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý plát, a odložíme do chladničky na 2-3 hodiny stuhnúť.
- 250 ml smotany na šľahanie ( hulala, MillacGold, smotanový krém)
- kakaový prášok ( Granko)
Smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku ( do obyčajnej smotany použijeme aj stužovač šľahačky, do Hulala a MillacGold ho nepotrebujeme)
Tuhú šľahačku natrieme na stuhnutý koláč, zarovnáme a posypeme kakaovým práškom. Dobrú chuť.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply