Suroviny:
- 500 g bravčového karé ( teľacie stehno)
- 2 dcl piva
- 2 dcl paradajkovej šťavy
- 2 dcl mlieka
- 3-4 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica nasekanej petržlenovej vňate
- soľ,
- mleté korenie
Príprava:
Mäso nakrájajte na stéaky, vyklepte, posypte soľou a mletým korením.
Každý stéak obalíme v múke a prudko opečieme z oboch strán na rozpálenom oleje. Stéaky položíme do pekáča.
V miske zmiešajte pivo, paradajkovú šťavu. mlieko, pretlačený cesnak, 1 polievková lyžica nasekanej petržlenovej vňate, soľ a mleté korenie.
Omáčku nalejte na stéaky a prikryte alobalom, pečte vo vyhriatej rúre pri 200°C asi 30 minút, odstráňte alobal a pečte ďalších 30 minút. Podávame s varenými zemiakmi.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply