Ingrediencie
Na pláty:
- 60 dkg múky (30 dkg hladkej a 30 dkg polohrubej)
- 15 dkg cukru
- 1 vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
- 15 dkg margarínu
- 2 celé vajcia
- 2 dcl kyslej smotany
Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na 5-7 rovnakých časti. Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžniky o veľkosti plechu na pečenie. Každú časť cesta vyvaľkáme na tenko jeden obdĺžnik papiera na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 – 180°C kým platy jemne nezhnednú. Upečené pláty necháme vychladnúť a odstraníme papier na pečenie.
Na plnku:
- 1,5 l mlieka
- 12 veľkých lyžíc cukru
- 9 veľkých lyžíc hladkej múky
- 20 dkg horkej čokolády
- 20 dkg margarínu
Mlieko zmiešame s cukrom a múkou, privedieme do varu, uvaríme hustú kašu. Do ešte horúcej kaše primiešame margarín a miešame, kým sa rozpustí. Potom pridáme čokoládu a miešame, kým sa rozpustí, vymiešame do hladka. Plnka by mala byť hladká a hustá.
Na polevu:
- 10 dkg horkej čokolády
- 5 dkg margarínu
- Trochu oleja (na hladkú polevu)
Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a margarín, pridáme trochu oleja a miešame do leskla.
Na spodok položíme jeden plát natrieme ešte horúcim krémom a položíme ďalší plát. Takto postupujeme, kým minieme všetky pláty, posledný plát krémom nenatierame. Koláč zaťažíme a odložíme na noc do chladničky.
Na druhý deň koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply