Čokoládové rezy Maďarka! Výborný zákusok na každé sviatky…

Ingrediencie

Na pláty:

  • 60 dkg múky (30 dkg hladkej a 30 dkg polohrubej)
  • 15 dkg cukru
  • 1 vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva
  • 15 dkg margarínu
  • 2 celé vajcia
  • 2 dcl kyslej smotany

Z uvedených surovín vypracujeme hladké cesto. Cesto rozdelíme na 5-7 rovnakých časti. Z papiera na pečenie si vystrihneme obdĺžniky o veľkosti plechu na pečenie. Každú časť cesta vyvaľkáme na tenko  jeden obdĺžnik  papiera na pečenie. Pečieme vo vyhriatej rúre pri 160 – 180°C kým platy jemne nezhnednú. Upečené pláty necháme vychladnúť a odstraníme papier na pečenie.

Na plnku:

  • 1,5 l mlieka
  • 12 veľkých lyžíc cukru
  • 9 veľkých lyžíc hladkej múky
  • 20 dkg horkej čokolády
  • 20 dkg margarínu

Mlieko zmiešame s cukrom a múkou, privedieme do varu, uvaríme hustú kašu. Do ešte horúcej kaše primiešame margarín a miešame, kým sa rozpustí. Potom pridáme čokoládu a miešame, kým sa rozpustí, vymiešame do hladka. Plnka by mala byť hladká a hustá.

Na polevu:

  • 10 dkg horkej čokolády
  • 5 dkg margarínu
  • Trochu oleja (na hladkú polevu)

Vo vodnom kúpeli roztopíme čokoládu a margarín, pridáme trochu oleja a miešame do leskla.

Na spodok položíme jeden plát natrieme ešte horúcim krémom a položíme ďalší plát. Takto postupujeme, kým minieme všetky pláty, posledný plát krémom nenatierame. Koláč zaťažíme a odložíme na noc do chladničky.

Na druhý deň koláč polejeme čokoládovou polevou a necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*