Stačí urobiť hmotu a natrieť sušienkami a je to hotové. Vrelo odporúčam, jednoduchý, chutný, na pohľad pekný koláčik, ktorý zvládne každý.
INGREDIENCIE
(Používam 250 ml pohár)
Krém
- 200 g masla
- 1 kg jemného krémového tvarohu
- 1 pohár mlieka 250 ml
- 3 vajcia
- 3/4 šálky cukru
- 1 polievková lyžica zemiakového škrobu ( Solamyl, Gustin)
- 2 smotanové alebo vanilkové pudingy bez cukru, každý po 40g
Ešte potrebujeme
- okrúhle piškóty cca 700g
- kakao na posypanie koláča
KÁVA NA MÁČANIE PIŠKÓT
- 2 polievkové lyžice instantnej kávy
- 300 ml horúcej vody
Kávu zalejeme vodou a premiešame, necháme mierne vychladnúť.
V miske zmiešame 250 ml mlieka, 2 smotanové pudingy bez cukru a zemiakový škrob.
Do hrnca dáme maslo a cukor, pomaly zahrievame, kým sa všetko rozpustí, všetko dôkladne premiešame.
Potom pridáme tvaroh – dôkladne vymiešame s maslom a cukrom a pridáme 3 vajcia – premiešame – najlepšie vareškou.
Trochu zvýšime oheň a do tvarohovej hmoty nalejeme rozmiešané pudingy a mlieko – dôkladne premiešame a za stáleho miešania varíme, kým hmota nezhustne.
Tvarohovú hmotu odložte na 10 minút, aby mierne vychladla.
Prvú vrstvu sušienok namočíme do kávy a uložíme na dno formy. ( nenamáčame príliš dlho, príliš zmäknú).
Na prvú vrstvu piškót dáme 1/3 tvarohového krému, zarovnáme a pridáme druhú vrstvu piškót namočených v káve, na to navrstvíme druhú vrstvu krému, tretiu vrstvu piškót, a tretia vrstva krému a nakoniec štvrtá vrstva piškót namočených v káve.
Takže máme 4 vrstvy piškót a 3 vrstvy tvarohového krému.
Nakoniec cheesecake posypeme kakaom.
Vložte do chladničky, najlepšie cez noc. Dobrú chuť!
Leave a Reply