Farebná torta – úplne sa rozplýva na jazyku!

Ingrediencie:

Korpus

  • 12 bielkov
  • 15 lyžíc cukru
  • 3 PL  polohrubej múky
  • 100 g kokos
  • 100 g mleté ​​vlašské orechy
  • 50 g strúhaná čokoláda

Krém:

  • 1l mlieka
  • 12 žĺtkov
  • 10 lyžíc múky
  • 200 g. cukor
  • 500 g masla
  • 100 g tmavej  čokolády
  • 100 g opečených a nasekaných vlašských orechov

Postup:

Predhrejte  rúru na 190 C.

 4 bielky vyšľaháme s 5 lyžicami cukru do tuha.  1 lyžicu múky  zmiešame so 100 g kokosu a postupne primiešame do snehu . Formu na pečenie dobre vymastíme a vysypeme múkou alebo prikryjeme papierom na pečenie. Vložíme do rúry na 10-15 min. 

 4 bielky vyšľaháme s 5 lyžicami cukru do tuhá.  1 lyžicu múky zmiešame s 100 g mletých vlašských orechov a postupne primiešame do snehu. Cesto nalejeme do formy a  pečieme  asi 10-15 min. 

 4 bielky vyšľaháme s 5 lyžicami cukru do tuha,  1 lyžicu múky zmiešame s  50 gramov. strúhaná čokolády. Vložíme do rúry na 10-15 min.

Korpusy necháme vychladnúť.

150 ml mlieka zmiešame s 12 žĺtkami a s 15 lyžicami múky. Zvyšné mlieko dáme variť s 200 g cukru. Keď začne vrieť pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.

500 g masla vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém rozdeľte na tri časti.

Do prvej časti pridáme 100 g rozpustenej čokolády, dobre vymiešame.

Do druhej časti pridáme 100 g opečených nasekaných vlašských orechov.

Tretia časť  zostane čistá.

Na spodok dáme kokosový korpus, natrieme čokoládovým krémom, položíme orechový korpus a natrieme orechovým krémom, položíme čokoládový korpus a vrch a boky natrieme čistým krémom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky, stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*