Ingrediencie:
Korpus
- 12 bielkov
- 15 lyžíc cukru
- 3 PL polohrubej múky
- 100 g kokos
- 100 g mleté vlašské orechy
- 50 g strúhaná čokoláda
Krém:
- 1l mlieka
- 12 žĺtkov
- 10 lyžíc múky
- 200 g. cukor
- 500 g masla
- 100 g tmavej čokolády
- 100 g opečených a nasekaných vlašských orechov
Postup:
Predhrejte rúru na 190 C.
4 bielky vyšľaháme s 5 lyžicami cukru do tuha. 1 lyžicu múky zmiešame so 100 g kokosu a postupne primiešame do snehu . Formu na pečenie dobre vymastíme a vysypeme múkou alebo prikryjeme papierom na pečenie. Vložíme do rúry na 10-15 min.
4 bielky vyšľaháme s 5 lyžicami cukru do tuhá. 1 lyžicu múky zmiešame s 100 g mletých vlašských orechov a postupne primiešame do snehu. Cesto nalejeme do formy a pečieme asi 10-15 min.
4 bielky vyšľaháme s 5 lyžicami cukru do tuha, 1 lyžicu múky zmiešame s 50 gramov. strúhaná čokolády. Vložíme do rúry na 10-15 min.
Korpusy necháme vychladnúť.
150 ml mlieka zmiešame s 12 žĺtkami a s 15 lyžicami múky. Zvyšné mlieko dáme variť s 200 g cukru. Keď začne vrieť pridáme žĺtkovú zmes a uvaríme do hustá. Necháme vychladnúť.
500 g masla vymiešame do peny a zmiešame s vychladnutým pudingom. Krém rozdeľte na tri časti.
Do prvej časti pridáme 100 g rozpustenej čokolády, dobre vymiešame.
Do druhej časti pridáme 100 g opečených nasekaných vlašských orechov.
Tretia časť zostane čistá.
Na spodok dáme kokosový korpus, natrieme čokoládovým krémom, položíme orechový korpus a natrieme orechovým krémom, položíme čokoládový korpus a vrch a boky natrieme čistým krémom. Ozdobíme podľa vlastnej fantázie. Odložíme do chladničky, stuhnúť. Dobrú chuť!
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply