JAHODOVÁ ROZPRÁVKA: Viac ako len recept na chutný a lacný koláč, každé sústo je sen!

Tento jahodový koláčik, je skutočný pôžitok!

INGREDIENCIE:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 150 g  cukru
  • 30 g rozpusteného masla
  • 150 g polohrubej múky

Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, primiešame rozpustené maslo a dobre vyšľaháme, nakoniec pridáme preosiatu múku, opatrne premiešame. Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, vo vyhriatej rúre pri 180°c asi 25 minút.

  • 120 g  sladeného kondenzovaného mlieka

Upečený plát potrieme kondenzovaným sladeným mliekom, rovnomerne rozotrieme a necháme úplne vychladnúť.

Krém:

  • 250 g  nízkotučného tvarohu
  • 150 g mascarpone
  • 250 ml  30% smotany
  • 60 g  práškového cukru

Tvaroh vymiešame s mascarpone, smotanou a práškovým cukrom. Dobre vymiešame. Krém rovnomerne rozotrieme na vychladnutý základ. Zarovnáme.  Koláč odložíme do chladničky.

  • 500 g  jahôd

Jahody očistíme a nakrájame na štvrtky. Rovnomerne ich uložíme na vrch koláča.

Poleva:

  • 200 ml  malinového sirupu
  • 250 ml  vody
  • 24 g  červenej tortovej  želé polevy

Malinový sirup zmiešame s vodou, pridáme tortové želé a vymiešame do hladka, privedieme do varu a miešame, kým poleva zhustne. Ešte teplou polevou rovnomerne polejeme koláč. Koláč odložíme na 1-2 hodiny do chladničky stuhnúť. Dobrú chuť!

Tu si môžete pozrieť, ako sa to robí:

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*