Jednoduchý trik, ktorý vám pomôže odstrániť toxíny z hrubého čreva.

Odkedy to praktizujem, nemám žiadne problémy s trávením…

Ak ste strávili týždne či niekoľko dní pochutnáváním si na nezdravom jedle, množstvo dezertov či spracovaných potravín, potom vaše telo volá po očiste čriev. Dobrý detox hrubého čreva ho zbaví množstva toxínov a obnoví správnu činnosť aj ostatných telesných orgánov.

Taká detoxikácia čriev, ktorú navrhujeme, zahŕňa len dve suroviny med a jablčný ocot. Je extrémne ľahká na prípravu a veci, ktoré na ňu potrebujete, už aj tak máte zrejme doma.

Recept na detoxikáciu čriev

Potrebujeme:

  • lyžička medu
  • lyžička jablčného octu
  • pohár teplej vody

Postup je naozaj veľmi jednoduchý! Stačí zmiešať uvedené ingrediencie, a vypiť každé ráno na lačný žalúdok, polhodinu pred raňajkami. Pre ešte lepší účinok môžeme pridať trochu škorice!

Poďme sa však pozrieť na to, ako jednotlivé zložky tohto receptu fungujú.

Med

Surový, bio, nespracovaný med je skutočným veľdielom prírody, pretože poskytuje množstvo zdravotných prínosov a lieči niekoľko ochorení.

Za väčšinu svojich liečivých účinkov vďačí med látke eugenol.

Ide o fenolovou zlúčeninu, ktorú hojne obsahuje a ktorá má silné protirakovinové účinky. Dokáže totiž veľmi efektívne zneškodňovať viac druhov rakovinových buniek.

Navyše nefiltrovaný med disponuje aj veľkým množstvom probiotík, ktoré obnovia prospešné baktérie v tráviacom systéme napomáhajúce trávenie a absorpciu potravy.

Eugenol a prospešné baktérie tak účinne prispejú k správnej funkcii tráviaceho systému a výrazne zníži riziko možného vzniku rakoviny hrubého čreva.

Jablčný ocot

Surový, nefiltrovaný jablčný ocot je jedným z najlepších prírodných liekov vôbec.

Uistite sa však, že používate taký, ktorý je v bio kvalite. Len ten totiž obsahuje neprefiltrované čiastočky, ktoré poskytujú najväčšie prínosy pre zdravie. Okrem toho obsahuje aj prospešné baktérie z kvasenia – acetobaktery, ktoré napomáhajú rozkladať potravu v črevách.

Jablčný ocot má silné antibakteriálne účinky na patogénne baktérie, za ktoré vďačí obsahu kyseliny gallová, katechinom a kyseline chlorovodíkovej.

Navyše kyselina octová podporuje absorpciu potrebných živín z jedla.

V prípade, že sú črevá blokované nahromadenými zvyškami10 potravy, môžete pociťovať niekoľko zdravotných problémov, ako napríklad:

Bolesti – nejde len o bolesti v brušnej dutine, ale napríklad aj bolesti vyvierajúce z pritlačeného sedacieho nervu, bolesti hlavy či iné druhy bolestí.

Zápcha – tú spôsobuje stres, nezdravá strava, chemikálie, niektoré lieky a ďalšie škodlivé látky, ktoré nútia črevo produkovať nadmerné množstvo hlienov, aby sa pred škodlivinami chránilo. Hlieny a toxíny sa potom obvykle akumulujú na stenách čriev a vyvolávajú zápaly.

Únava – toxické zvyšky nahromadené v hrubom čreve môžu prenikať cez jeho steny, dostať sa prostredníctvom krvi do iných telesných orgánov a vyvolávať celkovú únavu.

Akné a ekzémy – ak je hrubé črevo upchaté a toxíny prenikajú do tela, trpí aj pokožka, na ktorej sa upchávajú póry, čo potom vedie k vzniku akné a ekzémov.

Telesný zápach – toxíny a plyny z hrubého čreva môžu prenikať späť do žalúdka a iných častí tela, čo následne vyvoláva zlý telesný zápach, plynatosť alebo nepríjemný dych.

Bol tento článok užitočný? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi na Facebooku!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*