Mierka: 1 šálka je asi 2 dl
Suroviny na cesto:
- 1 šálka vody
- štipka soli
- 125 gramov masla
- 1 šálka hladkej múky
- 5 vajec
Krém 1:
- 1 l mlieka
- 3 vanilkové pudingy
- 1 šálka cukru
- 250 g masla
Krém 2:
- 500 ml smotany na šľahanie
Ovocný krém:
- Jahody
- Maliny
- Čučoriedky
- trochu cukru
- 2 lyžice kukuričný škrobu
Postup:
Dajte variť vodu s soľou a maslo, keď začne vrieť, pridajte múku a neustále miešajte, uvarte hustú kašu. Keď cesto trochu vychladne, pridajte po jednom vajcia, miešame ručne a vždy jedno vajce zamiešať. Cesto rozdelíme na dve časti. Upečieme dva pláty.
Pečieme na plechu vystlanom papierom na pečenie, rúru vyhrejeme na 250°C a pečieme asi 10 minút, treba sledovať, rúru počas pečenie neotvárame. Upečené pláty necháme vychladnúť a odstránime papier na pečenie.
Krém 1:
V troche studeného mlieka rozšľaháme pudingové prášky, zvyšné mlieko dáme variť s cukrom, keď začne vrieť pridáme rozšľahané pudingy v mlieku a uvaríme hustú kašu. Necháme vychladnúť. Maslo vyšľaháme do peny a zmiešame s vychladnutou pudingovou kašou.
Krém 2:
Vložte ovocie do nádoby a posypte cukrom. Keď ovocie uvoľní šťavu, trochu ho povarte a pridajte 2 polievkové lyžice kukuričného škrobu. Varíme do zhustnutia.
Studenú smotanu vyšľaháme na tuhú šľahačku.
Na spodok položíme jeden vychladnutý plát, natrieme pudingový krém a zarovnáme, na to rovnomerne natrieme ovocný krém a na vrch dáme tuhú šľahačku.
Nakoniec na vrch položíme druhý plát. Jemne zatlačíme a posypeme práškovým cukrom. Hotový koláč odložíme na 2-3 hodiny do chladničky.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply