Lekárka porazila štvrté štádium rakoviny. Prezradila, čo jedla každý deň!

Lekárka je presvedčená, že prekonať chorobu jej pomohla nielen chemoterapia, ale aj zmena stravovacích návykov.

Doktorka Odile Fernandezová zdôrazňuje úlohu stravy ako doplnku liečby rakoviny. Sama bojovala s rakovinou vaječníkov a je presvedčená, že prekonať chorobu jej pomohla nielen chemoterapia, ale aj zmena stravovacích návykov. Fernandes poukazuje na tri produkty, ktoré podľa nej majú protirakovinové účinky.

1. Zdravá strava je jednou z kľúčových zásad Kódexu rakoviny

Následné štúdie potvrdzujú, že životný štýl má veľký význam pri znižovaní rizika vzniku rakoviny. Základom je podľa väčšiny odborníkov správna životostrava – najlepšia je stredomorská strava,  ktorá poskytuje všetky potrebné zložky vrátane vitamínov a mikroelementov.

Nedávno sme písali o tom, že Európsky kódex proti rakovine označuje  obezitu  a nesprávne stravovanie za jeden z kľúčových karcinogénnych faktorov. Existuje dokonca 13 druhov  rakoviny  spojených s nadmernou hmotnosťou, ako napríklad  kolorektálny karcinóm, rakovina prsníka, rakovina obličiek a rakovina žalúdka.

Odborníci zdôrazňujú, že terapia je základ, ale určite pomôže aj posilnenie tela správnou stravou v boji s ťažkým protivníkom.

2. Protirakovinová diéta podľa Odile Fernandez

Odile Fernandez napísala knihu „Moje protirakovinové recepty“, v ktorej podrobne opisuje úlohu stravy v boji proti onkologickým ochoreniam a prezrádza konkrétne recepty. Ona sama zvádzala ťažký boj s rakovinou vaječníkov vo veľmi pokročilom štvrtom štádiu. Lekárka dodržiavala všetky štandardne odporúčané terapie, absolvovala chemoterapiu , no rozhodla sa dodatočne posilniť telo špeciálnou diétou.

Mudr. Fernandez poukazuje na 3 kľúčové protirakovinové produkty:

1) Cibuľa

Cibuľa  je známa ako zelenina podporujúca imunitu, obsahuje vitamíny C, A, B, K a E. Zdraviu prospešné vlastnosti cibule vyplývajú z obsahu kvercetínu , ktorý ako antioxidant neutralizuje škodlivé účinky voľných radikálov a znižuje krvný tlak. Existujú štúdie, ktoré uvádzajú aj jej protirakovinové vlastnosti, najmä v prípade červenej cibule.

Vedci z University of Guelph v Kanade dokázali, že kvercetín obsiahnutý v cibuli aktivuje dráhy, ktoré pôsobia proti vytváraniu nepriaznivého prostredia pre rakovinové bunky a narúšajú komunikáciu medzi nimi, čo následne brzdí ich rast. Výskum bol publikovaný v „Food Research International“.

2) Cesnak

Cesnak je zeleninou číslo jeden pri všetkých druhoch infekcií, no podľa Mudr.  Fernandezovej by jeho využitie mohlo byť oveľa širšie. Cesnak má aj protirakovinové vlastnosti, a to nielen vďaka obsahu kvercetínu, ale aj alínu , ktorý sa rozdrvením mení na baktericídny alicín .

Analýza údajov zo siedmich populačných štúdií ukázala, že čím vyššia je konzumácia cesnaku, tým nižšie je riziko rakoviny žalúdka a hrubého čreva. Vedci zo Šanghaja tiež ukázali, že muži, ktorí konzumovali viac ako 10 g cesnaku  denne, mali menšiu pravdepodobnosť vzniku rakoviny prostaty.

Lekárka udáva, že pri protirakovinovej diéte stačí pravidelná konzumácia 1-2 prelisovaných strúčikov cesnaku denne.

3) Brokolica

Štúdie ukázali, že brokolica znižuje riziko kardiovaskulárnych ochorení a zabraňuje niektorým ochoreniam očí a tiež  ich  chráni pred šedým zákalom. Odile Fernandez tvrdí, že ich pravidelná konzumácia posilňuje imunitu a zvyšuje hladinu estrogénu, čo je prospešné pre pacientky s rakovinou prsníka.

Ich protirakovinové vlastnosti sú spojené predovšetkým s prítomnosťou sulforafanu , ktorý je silným antioxidantom. Štúdie ukázali, že zlúčenina tiež podporuje telo pri odstraňovaní toxických látok s karcinogénnym potenciálom a stimuluje procesy, ktoré prispievajú k smrti rakovinových buniek.

Zdieľajte tieto rady aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*