Makový koláč len z 1 vajíčka – môžete ho naplniť podľa chuti. (HRNČEKOVÝ RECEPT)

 Hrnčekový makový koláč od babičky, ktorý si zamilujete…

Hrnček má 2 dl, plech na pečenie malý: 25-30 cm, vystelieme si ho papierom na pečenie. Mak je mletý. Pečieme pri teplote 180 stupňov 30-35 minút. Prísady sa jednoducho zmiešajú.

Aj moja stará mama napiekla veľa týchto makových koláčov! Je to veľmi rýchly a jednoduchý recept.

Ingrediencie:

  • 1 pohár hladkej múky,
  • 1 pohár mletého maku,
  • 1 pohár cukru,
  • 1 pohár mlieka,
  • 1 vajce,
  • 5 g prášku do pečiva (pol balíčka).

Ľubovoľne: višne/čerešne

Príprava:

Postup je veľmi jednoduchý. Všetky ingrediencie sa len zmiešajú dokopy, najprv suché, potom pridáme mokré. Všetko vymiešame vareškou do homogénnej zmesi. Potom vylejeme na plech a pridáme ovocie/hrozienka.

 

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho so svojimi priateľmi a rodinou!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*