Malakoff torta (bez pečenia).

Malakoff torta je lahodný nepečený dezert s jemným vanilkovým krémom, piškótami a šľahačkou, ideálny na oslavy aj bežné maškrtenie. Pripravíte ju jednoducho a bez rúry – stačí trochu trpezlivosti a chladnička.

Ingrediencie:

Piškótový základ:

  • 500–600 g detských piškót

Krém:

  • 1,2 litra mlieka
  • 4 čajové lyžičky vanilkového pudingového prášku
  • 150 g cukru
  • 400 ml šľahačkovej smotany (na vyšľahanie)

Na namáčanie piškót:

  • 300 ml uvarenej kávy (vychladenej)
  • rum (voliteľne, podľa chuti)

Na dekoráciu:

  • 200–300 ml vyšľahanej smotany
  • čerstvé ovocie podľa chuti

Postup:

Príprava pudingového krému:

1 liter mlieka a cukor priveďte do varu. Vo zvyšných 200 ml mlieka rozmiešajte pudingový prášok do hladka. Potom ho vlejte do horúceho mlieka a za stáleho miešania varte, kým krém nezhustne. Odstavte a nechajte vychladnúť, občas premiešajte, aby sa nevytvorila koža.

Káva na namáčanie:

Uvarte kávu a nechajte ju vychladnúť. Podľa chuti môžete pridať trochu rumu.

Spojenie krému:

Vyšľahajte šľahačku do tuha a jemne ju vmiešajte do vychladnutého pudingu.

Vrstvenie:

Na tortový podnos položte tortový kruh s priemerom 26–28 cm. Piškóty krátko namočte do kávy (len zľahka!) a poukladajte ich na dno formy. Na ne navrstvite tretinu krému. Postup opakujte (piškóty, krém), kým nespotrebujete všetky suroviny. Posledná vrstva by mala byť krémová.

Chladenie:

Tortu nechajte cez noc stuhnúť v chladničke.

Na druhý deň odstráňte tortový kruh a tortu ozdobte vyšľahanou smotanou a ovocím podľa chuti. Podávajte ihneď.

Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*