Najlepší spojenec na chudnutie. Prestanete maškrtiť a kilogramy pôjdu dole!

Jedzte ho na večer! Vďaka tomu prestanete po nociach maškrtiť a kilogramy pôjdu dole…

Tvaroh je nielen univerzálny snack, ale aj skvelý spôsob, ako schudnúť. Zaženie hlad na dlhú dobu, čo eliminuje túžbu maškrtiť medzi jedlami. Navyše je chutný a bohatý na živiny.

Zasýti a pomôže schudnúť

Má nízky obsah kalórií, zasýti a je cenným zdrojom bielkovín. Vďaka tomu je tvaroh ideálnou maškrtou pre ľudí, ktorí sa starajú o svoju postavu, no dbajú o zdravie a nechudnú za každú cenu.

Okrem toho je tvaroh taký všestranný, že sa dá jesť na sladko aj na slano. Dá sa použiť ako desiata, na raňajky, ale aj ako príloha k obedu (napr. prísada do halušiek alebo šalátov).

Tvaroh je sýty a má nízky obsah kalórií.

Dobrou správou pre tých, ktorí sa snažia nepribrať kilá navyše je, že 100 g tvarohu obsahuje iba 100 kcal. Takáto desiata zároveň dokonale zaženie hlad, takže automaticky znížime túžbu maškrtiť, čo škodí našej postave.

Tvaroh je tiež skvelým zdrojom bielkovín (podpora svalov a kostí) a v porovnaní s jogurtom  má menej sacharidov.

Je pravda, že obsah vápnika v štandardnom tvarohu je nižší ako napríklad v mlieku, no dostupné sú aj produkty obohatené vápnikom.

Okrem toho obsahuje  vitamín D a fosfor, ktoré sú pre telo cenné .

Kto by nemal jesť tvaroh?

Napriek svojim výhodám má tvaroh určité obmedzenia. Toto rozhodne nie je vhodný produkt pre ľudí alergických na bielkovinu kravského mlieka. Ľudia s intoleranciou laktózy  by sa mali štandardnej verzii vyhnúť a ak sa jej nechcú vzdať úplne, siahnite po prípravku, ktorý ju neobsahuje.

Opatrní by ste mali byť aj so soľou. Ľudia, ktorí ho potrebujú čo najviac obmedziť najmä zo zdravotných dôvodov (napr. hypertenzia), by si mali uvedomiť, že jedno balenie tvarohu  obsahuje v priemere 1-1,4 g soli, pričom odporúčaná denná dávka sodíka pre dospelých je približne 5 g (jedna zarovnaná čajová).

Preto sa oplatí čítať etikety, aby ste si skontrolovali obsah  nielen sodíka v konkrétnom produkte, ale aj  cukru, ktorého nadbytok sa neodporúča (má prozápalový účinok).

Najlepšie je zvoliť si prírodný neochutený  tvaroh, pretože tie s ovocnými prídavkami obsahujú viac cukru a sú kalorickejšie.

Boli tieto informácie pre vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*