Náš obľúbený recept: Domáca Krtková torta, ktorej neodolá žiadne dieťa a ani dospelý!

Potrebujete:
  • 160 g celozrnnej špaldovej múky
  • 100 g polohrubej bielej múky
  • štipka soli
  • 80 g trstinového cukru
  • 1/2 lyžičky jedlej sódy
  • 2 lyžičky kypriaceho prášku
  • 25 g holandského kakaa
  • 230 ml ovseného mlieka (ak nepotrebujete mať tortu čisto vegánsku, použite bežné mlieko)
  • 60 ml slnečnicového oleja
  • 2 banány
  • 400 ml kokosového mlieka
  • 30 g agávového sirupu
  • 2 sáčky škrobového stužovača šľahačky
  • 100 g horkej čokolády (ktorá neobsahuje mlieko)

Postup:

Zmiešame múku, soľ, cukor, sódu bikarbónu, kypriaci prášok a kakao. Pridajte ovsené mlieko a olej a dôkladne premiešajte.
Vymažte menšie tortovú formu (s priemerom cca 20 cm) a cesto do nej vlejte. Formu dajte do predhriatej rúry a pečte 30 minút pri 180 ° C.

Nechajte vychladnúť a vydlabeme v korpuse plytkú misku. Vydlabané rozdrobené cesto schovajte do misky.

2 banány pozdĺžne rozkrojte a vložte do korpusové vydlabané časti.
Ušľahajte kokosové mlieko spolu s agávovým sirupom a škrobovým stužovačom šľahačky.

Nastrúhajte alebo nakrájajte horkú čokoládu a vmiešajte ju do ušľahaného krému. Ten potom navrstvite na banány.
Rozdrobené vydlabané cesto, ktoré ste si dali bokom do misky, nasypte navrch a pritlačte. Dajte chladiť a potom podávajte.

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*