Nie je potrebný žiadny tvaroh, smotana ani mascarpone: Recept na FRANCÚZSKY KRÉM, ktorý perfektne drží a chutí ako z cukrárne.

Nižšie je uvedený recept na lahodný francúzsky krém, podmanivý citrónovou príchuťou a nádychom vanilky.

Na jeho prípravu nebudeme potrebovať mascarpone, smotanu ani tvaroh – a napriek tomu krém drží svoj tvar a bude skvelou ozdobou na vaše  torty a  koláče.

Potrebné ingrediencie:

  • 400 g mäkkého masla,
  • 80 g vody,
  • 200 g cukru,
  • 6 žĺtkov,
  • 20 g citrónovej šťavy,
  • 5 g vanilkového extraktu.

Príprava francúzskeho krému:

Do misky dáme 6 žĺtkov, pridáme lyžičku cukru a dôkladne vymiešame do peny.

Zvyšný cukor dáme variť s vodou vo vodnom kúpeli asi 3 minúty, aby sa cukor úplne rozpustil.

Vo vode rozpustený cukor postupne a pomaly prilievame do predtým vymiešaných žĺtkov. Stále miešame.

Keď žĺtková zmes vychladne, pridáme do nej 400 g mäkkého masla a následne vyšľaháme.

Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a citrónovú šťavu a opäť šľaháme asi 2 minúty.
Krém by mal mať jednotnú konzistenciu.
Francúzsky krém môže okamžite  použiť na zdobenie   sladkého  pečiva – sušienky, cupcaky alebo tortu.
Krém môžete skladovať aj niekoľko dní v chladničke v uzavretej nádobe alebo vzduchotesnom vrecku.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

zdroj: youtube

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*