Obrátený jablkový koláč.

Ingrediencie:

Cesto:

  • 6 vajec
  • 8 lyžíc cukru
  • 6 lyžíc oleja
  • 7 lyžíc polohrubej múky
  • 1 balíček vanilkový cukor
  • 1 prášok do pečiva

Jablková náplň:

  • 3 väčšie jablka
  • 200 g keksov alebo maslové sušienky
  • škorica
  • cukor podľa chuti

Postup:

Jablka očistíme, nastrúhame a zmiešame so škoricou, pridáme trochu cukru podľa chuti. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme zmäknutým maslom. Sušienky zomelieme a rovnomerne rozsypeme na dno plechu.

Nastrúhané jablka rovnomerne rozložíme na sušienky. Ak sú jablka príliš šťavnaté, trochu ich vyžmýkame.

6 žĺtkov vymiešame so 4 lyžicami cukru a vanilkovým cukrom, pridáme 3 lyžice oleja a nakoniec jemne vmiešame  3 lyžice múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nalejeme na jablka.

Zo 6 bielok vymiešame sneh so 4 lyžicami cukru, pridáme 4 lyžice múky zmiešanej s 1/2 prášku do pečiva. Na záver pridáme 4 lyžice oleja. Bielkovú hmotu rozotrieme na žĺtkové cesto.

Pečieme  vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35-40 minút. Urobíme test ihlou.  Upečený koláč  necháme vychladnúť,  a potom ho otočíme a odstránime papier na pečenie. 

Vrch posypeme práškovým cukrom.

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*