Ingrediencie:
Cesto:
- 6 vajec
- 8 lyžíc cukru
- 6 lyžíc oleja
- 7 lyžíc polohrubej múky
- 1 balíček vanilkový cukor
- 1 prášok do pečiva
Jablková náplň:
- 3 väčšie jablka
- 200 g keksov alebo maslové sušienky
- škorica
- cukor podľa chuti
Postup:
Jablka očistíme, nastrúhame a zmiešame so škoricou, pridáme trochu cukru podľa chuti. Plech vystelieme papierom na pečenie a potrieme zmäknutým maslom. Sušienky zomelieme a rovnomerne rozsypeme na dno plechu.
Nastrúhané jablka rovnomerne rozložíme na sušienky. Ak sú jablka príliš šťavnaté, trochu ich vyžmýkame.
6 žĺtkov vymiešame so 4 lyžicami cukru a vanilkovým cukrom, pridáme 3 lyžice oleja a nakoniec jemne vmiešame 3 lyžice múky zmiešanej s práškom do pečiva. Nalejeme na jablka.
Zo 6 bielok vymiešame sneh so 4 lyžicami cukru, pridáme 4 lyžice múky zmiešanej s 1/2 prášku do pečiva. Na záver pridáme 4 lyžice oleja. Bielkovú hmotu rozotrieme na žĺtkové cesto.
Pečieme vo vyhriatej rúre pri 180 °C asi 35-40 minút. Urobíme test ihlou. Upečený koláč necháme vychladnúť, a potom ho otočíme a odstránime papier na pečenie.
Vrch posypeme práškovým cukrom.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte tento príspevok s priateľmi!
Leave a Reply