Vnútro je krehké a šťavnaté, zvonka červené, veľmi chutné! Ak chcete po namáhavom dni prekvapiť svojich blízkych pochúťkou, toto je recept pre vás.
Ingrediencie:
- 1 kg vykosteného bravčového karé
- 1 dl suchého červeného vína
- 1 lyžička estragónu
- 3 strúčiky cesnaku
- 1 lyžica citrónovej šťavy
- soľ korenie
- oleja
Príprava:
Mäso umyjeme, nakrájame a dáme do misy. Víno a korenie zmiešame s prelisovaným cesnakom, pridáme 2 lyžice oleja a natrieme ním mäso. Prikryte a nechajte marinovať aspoň 4 hodiny. Potom mäso z všetkých strán opečieme na troche oleja 3-4 minúty, dáme na olejom vymastenú panvicu a polejeme zvyšnou marinádou. Pečieme pri 180°C asi 30 minút, počas pečenie mäso niekoľkokrát otočíme, aby bolo prepečené a šťavnaté.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply