Ak raz vyskúšate tieto plnené kokosové ježe, inak ich už robiť nebudete! PERFEKTNÝ RECEPT
Naozaj, výborný koláčik! Veľmi chutný, nadýchaný a určite vhodný na každú príležitosť, nikdy vás nesklame!
Suroviny:
Cesto:
- 8 bielok
- 8 PL práškového cukru
- 8 žĺtok
- 8 PL polohrubej múky
- 2 PL olej
- 1 balíček prášku do pečiva
Bielka vyšľaháme s cukrom na tuhý sneh, pridáme žĺtka a 2 PL oleja, nakoniec opatrne primiešame múku zmiešanú s práškom do pečiva. Pečieme na plechu na papieri na pečenie vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 20-25 minúť. Urobíme si test ihlou. Koláč necháme vychladnúť.
Krém:
- 2 dl mlieka
- pol balíčka čokoládového pudingu
- 2 PL cukru
- 100 g masla
- 100 g práškového cukru
Z mlieka, pudingového prášku a cukru uvaríme hustý puding, necháme vychladnúť. Maslo vymiešame s práškovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutým pudingom a premiešame.
Ešte budeme potrebovať:
- 2 dl mlieka
- 200 g práškového cukru
- 2 PL kakaový prášok
- 4 PL rumu
- 200 g masla
- strúhaný kokos
Maslo, mlieko, cukor a kakaový prášok začneme zohrievať a miešame, kým sa všetky ingrediencie spoja, nakoniec pridáme 4 PL rumu a vymiešame do hladka.
Postup:
Vychladnutý koláč rozkrojíme na poly na dva tenké platy. Jeden plát natrieme krémom a na vrch položíme druhý plát. Jemne zaťažíme a odložíme na 2-3 hodiny do chladničky stuhnúť.
Koláč rozkrájame na kocky a namáčame v kakaovej zmesi, nakoniec obalíme v strúhanom kokose. Odložíme na suché miesto. Dobrú chuť!
Leave a Reply