Podľa tohto receptu si upečiete toho najlepšieho Opitého Izidora!

Opitý Izidor – najlepší recept!

Ingrediencie

Cesto:

  • 150 g masla,
  • 1 prášok do pečiva,
  • 50 g polohrubej múky,
  • 100 g mletých vlašských orechov,
  • 150 g práškového cukru,
  • 5 vajec,
  • 200 g marhuľového džemu

Krém:

  • 1 čokoládový pudingový prášok,
  • 2 polievkové lyžice. kakao
  • 150 g práškového  cukru,
  • 3 dl mlieka,
  • 0,5 dl rumu,
  • 200 g margarínu,
  • 100 g hrozienok

Orechová vrstva:

  • 200 g mletých vlašských orechov,
  • 100 g práškového cukru,
  • 2-3 lyžice. mlieko,
  • 0,5 dl rumu.

Čokoládová poleva:

  • 20 g cukru,
  • 30 g kakao
  • 4 polievkové lyžice. voda,
  • 30 g masla.

Postup:

Žĺtky vyšľaháme s maslom a cukrom do peny. Vlašské orechy zmiešame s múkou a práškom do pečiva a pridáme k vaječnej zmesi. Z bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne ich vmiešame do zmesi.  Pečieme  na plechu vystlanom papierom na pečenie, pri 200 °C  asi 25-30 minút, urobíme si test ihlou. Necháme dobre vychladnúť, potrieme ho džemom a odložíme do chladničky.

Vlašské orechy zmiešame s práškovým cukrom a zalejeme horúcim mliekom, pridáme rum a premiešame. Navrstvíme na  plát natretý džemom a zarovnáme. Necháme vychladnúť.

Z mlieka, čokoládového pudingového prášku a kakaa  uvaríme hustý puding. Necháme vychladnúť.

Maslo vymiešame so  cukrom do peny a zmiešame vychladnutý puding, pridáme rum, vymiešame do hladka, nakoniec pridáme hrozienka.

Krém navrstvíme na orechovú náplň, zarovnáme. Na asi 1 hodinu odložíme do chladničky stuhnúť.

Kakao a cukor zmiešame, pridáme vodu a varíme, kým začne hustnúť, odstavíme zo sporáka a pridáme maslo, vymiešame kým sa maslo rozpustí. Polevou polejeme vrch koláča, necháme stuhnúť. Dobrú chuť!

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*