Ingrediencie:
- 2 kg ovocia podľa vlastného výberu
- 1 PL škorice
- 2 balíčky vanilkového cukru
- 300 g cukru
- šťava z pol citróna
- klinčeky( ak nemáme radi, môžeme ich vynechať)
Postup:
Ovocie ( jablka, hrušky, slivky, hrozno, jahody, ríbezle, čučoriedky, broskyne, pomaranč a iné podľa chuti ) banán radšej vynechajte!
Ovocie očistíme a nakrájame na kúsky.
Do zapekacej misy s vysokými stenami dáme 2 kg ovocia podľa vlastného výberu, Pridáme 1 polievkovú lyžicu škorice, 2 balíčky vanilkového cukru, 30 dkg cukru, šťavu z polovice citróna, ak je citrón menší, tak šťavu z celého citróna. Môžete pridať klinčeky, ale deťom nechutí, vynecháme. Premiešame a pečieme vo vyhriatej rúre na 180 stupňov asi 1,5 hodiny. Medzitým pár krát premiešame. Môžeme ešte dochutiť cukrom, záleží aj na ovocí.
Hotový pečený čaj nalejeme ešte horúci do pohárov a uzavrieme. Otočíme hore dnom a zabalíte do deky. Takto necháme vychladnúť!
Do 2-3 dl hrnčeka dáme polievkovú lyžicu pečeného čaju a zalejeme horúcou vodou. Nechajte pár minút postáť a môžete piť! Áno, sú v čaji aj kúsky ovocia!
V zime môžeme do čaju pridať aj trochu zázvoru!
Je dobrý aj ako čaj v pohári, zdravší je aj v prírodnom jogurte ako ovocný jogurt z obchodu a dá sa použiť aj na chlieb.
Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply