Chystáte na zajtrajší obed obľúbenú klasiku – rezne vyprážané v trojobale? Máme pre vás skvelý tip, vďaka ktorému budú rezne ešte chutnejšie, než kedykoľvek predtým. Neváhajte a vyskúšajte to, nakoniec, toto vylepšenie používajú aj profesionálni šéfkuchári v najlepších reštauráciách.
Červená paprika a chilli
Pokiaľ máte radi trošku ostrejšie rezne, vyskúšajte do strúhanky primiešať aj trochu červenej papriky a chilli lupienky. Môžete tak pripraviť výborné „diabolské rezne“.
Sušený zázvor
Ak chcete trošku exotickejšiu chuť, odporúčame 1 lyžičku mletého zázvoru. Primiešajte zázvor do strúhanky a obaľujeme ako obvykle. Rezne budú mať výraznú, jemne pikantnú chuť.
Malá štipka kyseliny citrónovej v prášku
Pridajte do malú štipku kyseliny citrónovej v prášku do strúhanky a máte rezne, ktoré sú sviežejšie a lepšie ich strávite. Vyskúšajte a budete milo prekvapení.
Arašidy alebo vlašské orechy
Rozdrvte niekoľko slaných arašidov, alebo vlašských orechov a pridajte ich do strúhanky, ktorou obalíte rezne. Toto vylepšenie dodá bravčovým rezňom úžasnú chuť. Navyše nemusíte soliť ani inak ochucovať, rezne budú mať výbornú chuť!
Sušený kôpor
My, ako veľkí milovníci kôpru máme radi vôňu tejto aromatickej bylinky z našich záhradiek i v reznoch. Pridajte do strúhanky sušený a rozdrvený kôpor, petržlenovú vňať, alebo iné vaše obľúbené bylinky. Budete mať krásne voňavé a nevídane chutné rezne.
Drvené sušienky
Grahamové alebo maslové slané sušienky rozdrvíme nadrobno a primiešame ku strúhanke. Toto vylepšenie dodá chuť bravčovým a hydinovým rezňom, ale aj vyprážaným filé. Rovnako môžete do strúhanky pridať hrsť drvených chipsov, chipsy s príchuťou dodajú výbornú korenistú chuť.
Kukuričné lupienky
Môžete ich pridať do strúhanky alebo nimi strúhanku úplne nahradiť. Výsledok bude oveľa chrumkavejší a dodá fantastickú chuť najmä hydinovým stehienkam alebo prsiam.
Sušený cesnak
1-2 lyžičky sušeného cesnaku v strúhanke rezne nielen skvele ochutí, ale zároveň pridá fantastickú cesnakovú vôňu. Neváhajte pridať aj nadrobno nasekanú petržlenovú vňať.
Nadrobno nastrúhaný syr
Najlepší je parmezán. V talianskej kuchyni je neodmysliteľnou prísadou teľacích rezňov, výborne sa však hodí aj do bravčových či hydinových rezňov. Zmiešajte strúhanku s parmezánom v pomere 2: 1.
Strúhaný kokos
Obyčajná kokosová múčka dokáže úžasne zjemniť hydinové mäso. Použite ho pri príprave kuracích alebo morčacích rezňov, primiešajte ho do strúhanky a sami uvidíte, aký skvelý bude výsledok
Zdieľajte tieto tipy aj s priateľmi!
Leave a Reply