Suroviny:
Kakaový plát:
- 4 vajcia
- 12 lyžíc cukru
- 12 lyžíc polohrubej múky
- 1 dl mlieka
- 1 dl oleja
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lyžica kakaa
Krém:
- 500 ml mlieka
- 100 g kokosovej múčky
- 4 lyžice hrubej múky
- 4 lyžice cukru
Čokoládová poleva:
- 100g tmavej čokolády
- 3 lyžice oleja
- strúhaná čokoláda alebo čokoládové hoblinky
Postup:
Vajcia vyšľaháme s cukrom do peny, pridáme mlieko, olej a premiešame. Múku zmiešame s práškom do pečiva a opatrne primiešame do vaječnej zmesi, cesto rozdelíme na dve rovnaké časti a do jednej primiešame kakao. Na plech vystlaný papierom na pečenie dáme tmavé cesto, rovnomerne ho rozotrieme a pečieme v predhriatej rúre pri 180°C. V polovici pečenia vyberieme koláč z rúry a natrieme ho ešte teplým kokosovým krémom a na vrch nalejeme svetlé cesto. dáme nazad do rúry a necháme koláč dopiecť. Keď je koláč hotový urobíme si test ihlou. Koláč necháme vychladnúť.
Krém:
Hrubú múku zmiešame v troche studeného mlieka. Zvyšné mlieko dáme variť, pridáme cukor a keď začne vrieť, pridáme hrubú múku zmiešanú v studenom mlieku , necháme zhustnúť. Nakoniec primiešame kokosovú múčku. Ešte teplý krém nalejeme na predpečený kakaový plát.
Čokoládu rozpustíme vo vodnom kúpeli a zmiešame ju s olejom, vymiešame do hladka, rovnomerne natrieme na vychladnutý koláč. Vrch môžeme posypať ešte strúhanou čokoládou.
Leave a Reply