Suroviny:
- 4 vajcia
- 1/2 šálky cukru (100 g)
- 1/2 šálky mlieka (1 dcl)
- 1/2 šálky oleja (1 dcl)
- 1 šálka múky (130 g)
- 2/3 šálky mletého karobu (100 g)/ svätojánsky chlieb/
- 2 vanilkové cukry
- 1 prášok do pečiva
- 3 veľké jablká
Čokoládová poleva:
- 150 g čokolády na varenie
- 6 lyžíc oleja
Postup:
Zapnite rúru na 180 stupňov. Očistite a nastrúhajte jablka. Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a karob, pridajte nastrúhane jablká. Zmes zmiešajte a nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri 180°C. Upečený koláč vyberieme, odstránime papier na pečenie a necháme vychladiť.
Vo vodnom kúpeli roztopte 150 g čokolády na varenie a 6 lyžíc oleja. Vymiešajte do leskla. Nechajte 2-3 minútky odstáť a nalejte na vychladnutý koláč, rovnomerne rozotrieme, necháme vychladnúť.
Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply