HRNČEKOVÝ RECEPT Šťavnatý koláč s jablkami, ktorý je veľmi rýchlo hotový! Pochutí si na ňom celá rodina…

Suroviny:

  • 4 vajcia
  • 1/2 šálky cukru (100 g)
  • 1/2 šálky mlieka (1 dcl)
  • 1/2 šálky oleja (1 dcl)
  • 1 šálka múky (130 g)
  • 2/3 šálky mletého karobu (100 g)/ svätojánsky chlieb/
  • 2 vanilkové cukry
  • 1 prášok do pečiva
  • 3 veľké jablká

Čokoládová poleva:

  • 150 g čokolády na varenie
  • 6 lyžíc oleja

Postup:

Zapnite rúru na 180 stupňov. Očistite a nastrúhajte jablka.  Vajcia vyšľaháme s cukrom a vanilkovým cukrom. Pridáme mlieko, olej, múku, prášok do pečiva a karob, pridajte nastrúhane jablká. Zmes zmiešajte  a nalejte na plech vystlaný papierom na pečenie. Pečieme 30 minút pri 180°C. Upečený koláč vyberieme, odstránime papier na pečenie a necháme vychladiť.

Vo vodnom kúpeli roztopte 150 g čokolády na varenie a 6 lyžíc oleja. Vymiešajte do leskla. Nechajte 2-3 minútky odstáť a nalejte na vychladnutý koláč, rovnomerne rozotrieme, necháme vychladnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*