Tento tvarohový koláč pečieme často, pretože je vynikajúci a vôbec nie je náročný!
Tento koláč je ideálny v každom ročnom období. Chutný a veľmi jednoduchý na prípravu. Zo základných surovín. Na tanieri vyzerá krásne a veľmi dobre sa krája. Mne celý plech zmizol mihnutím oka :).
Ingrediencie:
1 pohár = 250 ml
Cesto:
- 2 poháre polohrubej múky
- 2 vajíčka
- 1 šálka cukru
- 3/4 šálky oleja
- 1 šálka mlieka
- 2 polievkové lyžice kakaa
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 čajová lyžička sódy bikarbóny
Múku zmiešame s kakaom, práškom do pečiva a sódou bikarbónou.
Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko. Vymiešame. Teraz opatrne primiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Krátko premiešame na jednotnú zmes.
Tvarohová náplň:
- 500 gramov krémového tvarohu
- 3 vajcia
- 3/4 šálky cukru
- 1 polievková lyžica zemiakového škrobu ( Solamyl)
- niekoľko kvapiek vanilkovej alebo rumovej arómy
Tvaroh vymiešame s cukrom, za stáleho miešania po jednom pridávame vajcia, nakoniec primiešame škrob a vanilkovú alebo rumovú arómu.
Kakaové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zarovnáme. Lyžicou postupne ukladáme do cesta kopčeky tvarohovej náplne.
Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 50-55 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť. Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply