Strakatý tvarohový koláč! Pečieme ho veľmi často, pretože je vynikajúci…

Tento tvarohový koláč pečieme často, pretože je vynikajúci a vôbec nie je náročný!

Tento  koláč je ideálny v každom ročnom období. Chutný a veľmi jednoduchý na prípravu. Zo základných surovín. Na tanieri vyzerá krásne a veľmi dobre sa krája. Mne celý plech zmizol  mihnutím oka :).

Ingrediencie:

1 pohár = 250 ml

Cesto:

  • 2 poháre polohrubej  múky
  • 2 vajíčka
  • 1 šálka cukru
  • 3/4 šálky oleja
  • 1 šálka mlieka
  • 2 polievkové lyžice kakaa
  • 1 lyžička prášku do pečiva
  • 1 čajová lyžička sódy bikarbóny

Múku zmiešame s kakaom, práškom do pečiva a sódou bikarbónou.

Vajcia vymiešame s cukrom do peny, pridáme olej a mlieko. Vymiešame. Teraz opatrne primiešame múku zmiešanú s kakaom, práškom do pečiva a sódou bikarbónou. Krátko premiešame na jednotnú zmes.

Tvarohová náplň:

  • 500 gramov  krémového tvarohu
  • 3 vajcia
  • 3/4 šálky cukru
  • 1 polievková lyžica zemiakového škrobu ( Solamyl)
  •  niekoľko kvapiek vanilkovej alebo rumovej arómy

Tvaroh vymiešame s cukrom,  za stáleho miešania po jednom pridávame vajcia, nakoniec primiešame škrob a vanilkovú alebo rumovú arómu.

Kakaové cesto vylejeme na plech vystlaný papierom na pečenie. Zarovnáme. Lyžicou  postupne ukladáme do cesta kopčeky tvarohovej náplne.

Koláč pečieme vo vyhriatej rúre pri 180°C asi 50-55 minút. Urobíme si test ihlou. Upečený koláč necháme úplne vychladnúť.  Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*