Tieto 3 potraviny najviac zabíjajú rakovinové bunky. Tipy od lekára, ktorý vyhral nad rakovinou!

Konzumujete tieto 3 potraviny každý deň! Najviac ničia rakovinu…

Potraviny, ktoré jeme, môžu mať neutrálne, rakovinotvorné alebo protirakovinové vlastnosti.

Posledne menované obsahujú látky, ktoré dokážu modulovať rôzne funkcie v tele a pomáhajú vám zostať zdravými, nazývajú sa funkčné potraviny. Potraviny, ktoré spájajú nutričnú hodnotu s vlastnosťami liečiv, sa nazývajú nutraceutiká.

Ktoré funkčné produkty majú protirakovinové vlastnosti?

1) Cibuľa

„Každá zjedená cibuľa nám o jeden deň predlžuje život“ – hovorí ľudová múdrosť.

Cibuľa je bohatá na vitamíny B a C, ako aj na minerály potrebné pre fungovanie, antioxidanty a neutralizáciu voľných radikálov. Aktivuje sekréciu žalúdočnej šťavy, podporuje črevnú flóru, čím podporuje odstraňovanie toxínov z tela.

Cibuľa je prírodným zdrojom bioflavonoidov vrátane kvercetínu a účinných látok proti rakovine hrubého čreva, mozgu, leukémii, rakovine žalúdka, prostaty, vaječníkov, krčka maternice a adenómom.

Ďalšie zdroje kvercetínu: jablko, čierne hrozno, čučoriedky, čerešne, zelený čaj, petržlen a kapary.

DÔLEŽITÉ! Cibuľa obsahuje veľké množstvo enzýmov a glukochinín – zlúčeninu, ktorá podobne ako inzulín znižuje prebytok cukru v krvi, preto je konzumácia cibule mimoriadne užitočná pre diabetikov a onkologických pacientov. Reguluje hladinu glykémie, normalizuje sekréciu inzulínu v pankrease a následne brzdí rast rakovinových buniek.

Vlastnosti kvercetínu:

  • Spomaľuje rast a šírenie rakovinových buniek.
  • Spôsobuje apoptózu a miznutie rakovinových buniek.
  • Pôsobí protizápalovo a vytvára nepriateľské prostredie pre nádory.
  • Zabraňuje vzniku metastáz.
  • Je to antioxidant, ktorý pomáha odstraňovať voľné radikály.
  • Stimuluje imunitný systém, aby ničil rakovinové bunky.
  • Experimenty na potkanoch ukázali, že kvercetín zvyšuje prežitie a zabraňuje kachexii vyvolanej rakovinou.
  • Pomáha odstraňovať benzopyrénový toxín z tela. Keď vás pozvú na grilovačku a neviete odmietnuť, nezabudnite zjesť viac cibule ako zvyčajne.

2) Cesnak

V Egypte sa na terapeutické účely používal už pred päťtisíc rokmi. Claudius Galen, vzdelaný lekár Rímskej ríše, považoval cesnak za všeliek a odporúčal ho gladiátorom na každodenné použitie ako liek.

Cesnak obsahuje aj kvercetín, ale aj látku s protirakovinovými vlastnosťami – alín, esenciálny olej, ktorý je zodpovedný za špecifickú vôňu cesnaku. Allin sa premení na alicín, keď nasekáte strúčik cesnaku a práve alicín má protirakovinové účinky.

Okrem toho cesnak obsahuje oligoelementy: železo, selén, zinok, horčík, síru a vápnik. Obsahuje tiež veľa fruktózy (až 75 %) a arginínu.

Nárast spotreby cesnaku je spojený so znížením rizika vzniku rôznych druhov rakoviny: pažeráka, žalúdka, pankreasu, kože a pľúc.

Ženy, ktoré jedia veľa cesnaku, majú o 50 % menej rakoviny ako tie, ktoré ho takmer nejedia.

Konzumácia 10 gramov cesnaku denne (1-2 strúčiky) znižuje schopnosť produkovať všetky druhy nádorov.

Antacidové vlastnosti alínu a jeho derivátov:

  • Pomáha odstraňovať potenciálne karcinogénne látky z tela, čím predchádza riziku rakoviny.
  • Pomáha kompenzovať poškodenie spôsobené DNA buniek a predchádzať mutácii rakovinových buniek.
  • Potláča proliferáciu buniek.
  • Má antibakteriálne, antivírusové a protiplesňové vlastnosti, to znamená, že bojuje proti všetkým infekciám.

Spotreba: Na prevenciu rakoviny musíme denne zjesť dva až štyri strúčiky cesnaku.

Aby sa zabezpečilo, že sa alín uvoľní a premení na alicín, zaštipnite strúčiky cesnaku stranou noža a nechajte alicín desať minút aktivovať. Až potom sa cesnakové protizápalové látky stanú aktívnymi a pripravenými bojovať proti rakovine.

TIP: Cesnak je lepšie absorbovaný vo varenej forme. Jednoduchý spôsob varenia cesnaku pri zachovaní všetkých jeho vlastností – pridajte ho do všetkých zeleninových polievok.

3) Krížová zelenina

Keď hovoríme o krížovej zelenine, máme na mysli kapustu: ružičkový kel, taliansky kel, hlávkovú kapustu, kaleráb, karfiol, brokolicu a repu.

Krížová zeleň obsahuje glukozinoláty a má protirakovinové vlastnosti. Najviac skúmané glukozinoláty odolné voči rakovine: indol-3-karbinol (najviac v brokolici) a sulforafan (v karfiole). Glukozinoláty sú zodpovedné za charakteristickú vôňu a chuť. Keď sa bunkové steny týchto rastlín rozdrvia jadrom alebo rozdrvia nožom, uvoľní sa enzým myrozináza, ktorý premieňa glukozinoláty na izotiocíny, čo sú protirakovinové látky.

Vlastnosti glukozinátov:

  • Stimulujú imunitný systém k eliminácii rakovinových buniek, čím zvyšujú aktivitu protilátok o 50%.
  • Okrem toho regulujú hladinu cirkulujúcich estrogénov v krvi, čo je užitočné najmä pri prevencii rakoviny prsníka.
  • Pravidelná konzumácia krížovej zeleniny znižuje riziko vzniku rakoviny prsníka.

DÔLEŽITÉ! Krížová zelenina patrí medzi antioxidanty, pretože je bohatá na betakarotén, vitamín C, selén a vitamín E. Blokuje karcinogénny potenciál veľkého množstva obzvlášť nebezpečných látok, ktoré môžu spôsobiť rakovinu.

Tieto rastliny sú detoxikačné látky, ktoré úspešne aktivujú naše antioxidačné systémy.

Sú ľudia, ktorí sú veľmi náchylní na rakovinu, pretože v ich tele neúčinkujú detoxikanty. Niektorí ľudia sú na degeneratívne účinky tabakového dymu obzvlášť citliví, pretože majú slabý antioxidačný systém, hrozí im rakovina pľúc, no ak budú tieto zázračné rastliny pravidelne konzumovať, problém sa vyrieši.

DÔLEŽITÉ! Krížová zelenina nielenže zabraňuje rakovine, ale môže dokonca predĺžiť život onkologickým pacientom a zabrániť relapsom.

Pravidelná konzumácia týchto rastlinných produktov výrazne znižuje riziko rakoviny rôznych lokalizácií: ústnej dutiny, pažeráka, pľúc, obličiek, močového mechúra, hrubého čreva, prsníka, vaječníkov, prostaty.

Nová štúdia zistila, že zvýšená konzumácia kríža v prvých troch rokoch po diagnostikovaní rakoviny prsníka znižuje riziko recidívy rakoviny prsníka a smrti. Ženy, ktoré konzumovali viac, mali o 62 % menšiu pravdepodobnosť úmrtia na rakovinu a o 35 % nižšie riziko recidívy.

Spotreba: Pre protirakovinový účinok sa odporúča jesť kapustu a iné produkty z čeľade kapustovité 3x týždenne.

Môžu byť v pare, ale nie viac ako desať minút.

Pri varení kapusty zostávajú tri štvrtiny glukozinátov vo vode, preto je dôležité kapustový vývar skonzumovať.

Na večeru bude skvelá dusená brokolica (10 minút), ochutená lyžicou rastlinného oleja, citrónovou šťavou a čerstvým mletým čiernym korením.

A kapustový šalát s korením z rastlinného oleja, octu, kurkumy a korenia.

Zdieľajte tieto rady aj so svojimi priateľmi!

 

Zdroj: Odile Fernandez: „Moje protirakovinové zákony. Skúsenosti lekára, ktorý vyhral s rakovinou“

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*