Toto ovocie má ÚŽASNÉ ÚČINKY! Zlepšuje zrak, lieči pečeň, žalúdok, črevá a pomáha schudnúť…

Toto ovocie máme všetci pod nosom a je priam neuveriteľné, aké má zdravotné účinky v sušenom stave! 👌

Sušené slivky sú dôležitým prírodným zdrojom beta karoténu. Získava sa z nich vitamín A, ktorý je dôležitý pre dobrý zrak.

Nedostatok vitamínu A vedie k ťažkostiam s videním v tme a oslabeniu zraku.

Sušené slivky zlepšujú činnosť pečene a znižujú vysoký cholesterol v krvi.  Sušené slivky sú najstarším prírodným liekom na trávenie a liečbu zápchy. Chránia sliznicu žalúdka a čriev.

Sušené slivky sú bohaté na vlákninu. Udržujú správnu činnosť čriev a môžu pomôcť pri zápche. Navyše poskytujú telu rýchlo energiu a sú preto ideálne medzi hlavnými jedlami. Sušené slivky sú mimoriadne bohaté na živiny a obsahujú veľa vitamínu E a minerálnych látok.

Okrem jedenia sušených sliviek je dobré si z nich vyrobiť vodu. Odporúča sa najmä pri zápche.

Na prípravu vody zo sušených sliviek potrebujeme:

  • 3 sušené slivky
  • 1/2 pohára vody.

zdroj: youtube

Večer vložte 3 sušené slivky do 1/2 pohára vody. Nechajte cez noc odstáť.

Ráno vypite tekutinu a zjedzte ovocie. Konzumujte  na prázdny žalúdok.

Sušené slivky pomáhajú pri:

  • bojujú proti zápche, starajú sa o zdravie čriev,
  • zlepšujú pamäť,
  • znižujú cholesterol v krvi,
  • farbivo, ktoré slivky obsahujú je  päťkrát silnejší ako beta-karotén, päťdesiatkrát účinnejší a vitamín E a obsahuje desaťkrát viac vitamínu C ako citrón,
  • prospievajú zdraviu obličiek,
  • bojujú proti chudokrvnosti,
  • bojujú proti zápalom,
  • rozpúšťajú prebytočné tukové tkanivo, očisťujú organizmus,
  • spomaľujú proces starnutia,
  • obnovujú pečeňové bunky,
  • prevencia cukrovky,
  • zmierňujú príznaky predmenštruačného syndrómu a menštruačné kŕče,
  • urýchľujú hojenie rán.

Jedávate sušené slivky? Napíšte nám komentár…

Boli tieto informácie pre Vás užitočné? Zdieľajte tento príspevok s priateľmi!

zdroj: LIEČIVÉ BYLINKY

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*