Toxíny sa ukladajú do vašich tukových buniek a to vás robí tučnými. Takto sa ich zbavíte!

Ako sa zbaviť toxínov a schudnúť – 3 jednoduché tipy! 

Toxíny sú všade okolo nás. Vdychujeme ich, pijeme, jeme, vyžarujú na nás dokonca aj z elektroniky, ktorú používame. Toxíny sa tvoria dokonca aj z negatívnych emócií. Z uvedeného vyplýva, že pred toxínmi sa nedá utiecť.

Toxíny pôsobia na naše bunky toxicky, ba priam zabíjajú zdravé bunky. Aby sa telo zbavilo nadbytočných toxínov musí ich niekam odvádzať. Toxínov sa zbavuje najčastejšie potením, močením, vylučovaním. Tieto cesty bývajú však často krát preťažené tak potom telo hľadá iné alternatívne spôsoby ako sa zbaviť toxínov. Jedným z týchto spôsobov je aj priberanie. 

Telo v snahe zbaviť sa toxínov ich ukladá to tukového tkaniva

Ak vás trápi priberanie napriek zdravému životnému štýlu a cvičeniu, niečo s vašim telom rozhodne nie je v poriadku. Hlavnou príčinou často krát býva to, že telo v snahe zbaviť sa vysokého toxického vplyvu na naše bunky, odvádza nadbytočné toxíny do tukového tkanivaČím viac toxínov ukladá do tukového tkaniva tým sme tučnejší a opuchnutejší. 

V tomto prípade je prvou pomocou detoxikácia. 

1) Jednoduchá detoxikácia pre úplných začiatočníkov

Pokiaľ vám už len slovíčko detoxikácia naháňa strach, tento jednoduchý spôsob očisty je pre vás ako stvorený. Základom tejto kúry je obyčajný žihľavový citrón, resp. citrónová šťava. Počas niekoľkých týždňov bude vašou úlohou vypiť každé ráno nalačno pohár vody s čerstvou šťavou z polovice citróna a počas dňa šálku žihľavového čaju. Citrón je plný antioxidantov, ktoré ničia voľné radikály. Je prirodzeným čističom pečene a prospieva tráveniu. Posilnenie imunitného systému je samozrejmosťou. Žihľava je zas skvelým odstraňovačom toxínov a odpadových látok z krvi.

2) Chlorofyl v zelených potravinách odstraňuje ťažké kovy a ďalšie škodliviny

Chlorofyl je prirodzenou súčasťou zelených rastlín a je schopný zbavovať organizmus nahromadených ťažkých kovov. Podstata tejto kúry spočíva v zaradení dostatočného množstva zelených potravín do jedálnička (a samozrejme dodržiavanie vyššie uvedených pravidiel). Bohatým zdrojom chlorofylu sú:

  • Zelená listová zelenina ako špenát, hlávkový šalát, rukola, žerucha, púpavový list či žihľava – sú ľahko dostupné i chutné. Púpava i pŕhľava slúžia nie len na prípravu čajov, ale v čerstvom stave ochutia rozmanité šaláty
  • Morské riasy chlorella a spirulina – okrem chlorofylu obsahujú antioxidanty, vitamíny, minerály, nenasýtené mastné kyseliny, ktoré posilňujú celkovú obranyschopnosť organizmu. Ideálna dĺžka kúry je aspoň 3 mesiace, počas ktorej sa užívajú 4 g morských rias denne. Vyjde vás zhruba na 50 eur.

3) Indické psyllium pre očistu tráviaceho traktu

Psyllium je vlastne vláknina, ktorá nemá žiadnu chuť, vôňu a je čisto prírodná. Slúži najmä pre očistenie tráviaceho traktu. Indickú vlákninu ocenia najmä ľudia s tráviacimi problémami (zápcha, hnačka, hemoroidy). Využíva sa aj pri chudnutí, pretrvávajúcej únave, kožných problémoch a alergiách.

Ako prírodnú vlákninu užívať? Psyllium je ideálne konzumovať po jedle, prípadne pol hodinku pred jedlom. Dávkovanie závisí od konkrétneho druhu produktu, spravidla sa jedna alebo dve čajové lyžičky rozmiešajú vo vode a vypijú. Pre zlepšenie účinku je vhodné vypiť ešte jeden pohár vody, pretože príjem tekutín zohráva pri užívaní tohto doplnku dôležitú úlohu.

Bol pre vás tento článok užitočný? Zdieľajte ho so svojimi priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*