Tvarohový koláč, ktorý chutí neodolateľne! (LYŽICOVÝ RECEPT)

Suroviny:

Cesto:

  • 8 lyžíc hladkej múky /ak chcete bezlepkový koláč môžete použiť ryžovú múku/
  • 1 čajová lyžička prášku do pečiva
  • 6 lyžíc cukru
  • 2 lyžice kakaového prášku
  • 4 vajcia
  • 6 lyžíc  oleja
  • 0,5 dl mlieka
  • 0,5 dl kyslej smotany
  • štipka soli

Plnka:

  • 250 g  tvarohu
  • 250 g  ricotty
  • 6 lyžíc cukru
  • 1 čajová lyžička vanilkovej arómy a vanilkový cukor
  • 1 lyžica kyslej smotany, ak je tvaroh suchý
  • strúhaná kôra z 1 citróna
  • hrozienka podľa chuti

Na posypanie:

  • práškový cukor

Postup:

Zmiešame múku, cukor, prášok do pečiva a kakao pridáme vajcia, mlieko, kyslú smotanu a olej a vymiešame hladké cesto.

Predhrejeme rúru na 180°C.  Do formy na pečenie vložíme papier na pečenie a potom do neho vyhladíme polovicu cesta. Pečieme 7-10 minút, len toľko aby cesto stuhlo.

Kým sa  cesto upečie, pripravíme náplň. Zmiešame  tvaroh, ricottu, cukor a vanilku. Ak sa Vám zdá plnka suchá, pridajte aj kyslú smotanu.

Na predpečené cesto navrstvíme tvarohovú náplň a posypeme strúhanou citrónovou kôrou a môžeme aj hrozienkami podľa chuti. Zvyšné cesto nalejeme na tvarohovú náplň a zarovnáme. Vložíme späť do rúry a pečieme ďalších asi  20 minút. urobíme si test ihlou.  Necháme dobre vychladnúť, potom odstránime papier na pečenie a môžeme nakrájať.

Podávame posypané práškovým cukrom, ozdobené jahodami.

Prajem vám dobrú chuť do jedla!

Ak sa Vám tento recept páčil, zdieľajte ho aj s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*