
Ingrediencie:
Cesto:
✦500 g hladkej múky,
✦250 ml mlieka,
✦100 g masla,
✦2 lyžice cukru,
✦30 g droždia,
✦štipka soli.
Náplň:
✦500 g tvarohu,
✦4 lyžice cukru,
✦1 vajce.
Postup:
👉Zahrejte mlieko, pridajte cukor a droždie, nechajte 20 minút postáť. Múku preosejeme do misy, pridáme rozpustené droždie a mäkké maslo, dobre premiešame. Vzniknuté cesto rozdelíme na dve časti (pretože nám vyjdú dve tyčinky) a obe časti vyvaľkáme na hrúbku 1-2 cm.
👉Tvaroh zmiešame s cukrom a vajcom.
👉Tvarohovú náplň uložíme do stredu vyvaľkaného cesta. Okraje cesta šikmo narežeme. Asi na 2 cm široké pásiky. Cesto narežeme až po plnku a pásiky preložíme striedavo cez plnku, ( bude to vyzerať ako zapletené, netreba rolovať).
👉Okraje dobre pritlačíme na plnku, prikryjeme a necháme ešte 15-20 minút kysnúť. Potrieme žĺtkom a posypeme cukrom podľa chuti.
👉Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C do ružova. Upečený závin necháme mierne vychladnúť.
👉Dobrú chuť!
Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!
Leave a Reply