Tvarohový závin od babičky. Najlepší recept!

Ingrediencie:

Cesto:

✦500 g hladkej múky,
✦250 ml mlieka,
✦100 g masla,
✦2 lyžice cukru,
✦30 g droždia,
✦štipka soli.

Náplň:

✦500 g  tvarohu,
✦4 lyžice cukru,
✦1 vajce.

Postup:

👉Zahrejte mlieko, pridajte cukor a droždie, nechajte 20 minút postáť. Múku preosejeme do misy, pridáme rozpustené droždie a mäkké maslo, dobre premiešame. Vzniknuté cesto rozdelíme na dve časti (pretože nám vyjdú dve tyčinky) a obe časti vyvaľkáme na hrúbku 1-2 cm.

👉Tvaroh zmiešame s cukrom a vajcom.

👉Tvarohovú náplň uložíme do stredu vyvaľkaného cesta. Okraje cesta  šikmo narežeme. Asi na  2 cm široké pásiky.  Cesto narežeme až po plnku a pásiky preložíme striedavo  cez plnku, (  bude to vyzerať ako zapletené, netreba rolovať).

👉Okraje dobre pritlačíme na plnku, prikryjeme a necháme ešte 15-20 minút kysnúť. Potrieme žĺtkom a posypeme cukrom podľa chuti.

👉Pečieme vo vyhriatej rúre na 180°C do ružova. Upečený závin necháme mierne vychladnúť.

👉Dobrú chuť!

Ak sa vám tento recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi!

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*