Úžasné jahodové rezy Deň a noc! Lahodný koláčik, ktorý sa úplne rozplýva na jazyku…

Ak hľadáte recept na lahodné jahodové rezy, nenechajte si  ujsť tento,  je naozaj vynikajúci !

Suroviny:

  • Cesto:

  • 5 vajec
  • 20 dkg masla
  • 20 dkg kryštálového cukru
  • 10g vanilkového cukru
  • 30 dkg polohrubej múky
  • 1 dl mlieka
  • 2 polievkové lyžice kakaového prášku
  • 1 štipka soli
  • 12g prášku do pečiva
  • Krém:

  • 6 dl mlieka (2,8%)
  • 6 PL hrubej
  • múky
  • 3  žĺtky
  • 30g vanilkového cukru
  • 20 dkg masla
  • 2 dl smotana na šľahanie 33% / Hulala, MilacGold/
  • 10-15 dkg práškového cukru
  • 30 dkg čerstvých jahôd
  • Na vrch:

  • 3 dl smotana na šľahanie 33% / Hulala, MillacGold/

Postup:

Bielka vyšľaháme so štipkou soli na tuhý sneh. Múku zmiešame s práškom do pečiva. Žĺtka vymiešame s maslom, pridáme cukor a vanilkový cukor a vymiešame. Pridáme mlieko, premiešame a pridáme múku zmiešanú a práškom do pečiva, vymiešame do hladka. Nakoniec pridáme tuhý sneh a opatrne premiešame. Cesto rozdelíme na dve polovice. Do jednej primiešame kakao a premiešame. Upečieme dva pláty, jeden svetlý a jeden tmavý. Pečieme vo vyhriatej rúre na plechu na papieri na pečenie pri 180°C asi 10-12 minút. Necháme vychladnúť.

Múka a žĺtka vymiešame s 2 dl mlieka do hladka, zvyšok mlieka dáme variť a uvaríme hustú kašu. Zakryjeme fóliou a necháme vychladnúť. Maslo zmiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Zmiešame s vychladnutou kašou a dobre vymiešame. Vyšľaháme tuhú šľahačku z 2 dl smotany, alebo hulala krému a opatrne primiešame do krému.

Svetlý plát natrieme polovicou krému, na krém uložíme na polovicu nakrájané jahody a jemne ich zatlačíme do krému a zakryjeme ich druhou polovicou krému. Zarovnáme. Na vrch položíme hnedý plát.

Vrch môžeme ozdobiť jahodami, alebo cukrovými korálkami. Odložíme do chladničky stuhnúť.

Ak sa Vám recept páčil, zdieľajte ho s priateľmi.

 

 

Be the first to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.


*